perjantai 27. tammikuuta 2012

Mikä Google+:ssa ärsyttää?

Jokaiselle sattuu joskus huonoja päiviä, niin myös minulle.
Purin turhautumistani rustaamalla listan niistä aiheista jotka minua ottavat pottuun!


Kaikki lähti tästä Carter Gibsonin jakamasta kuvasta jossa hän luettelee kymmenen omaa harminaihettaan.  
Tässä siis Google+ inhokkieni "leipurin tusina":


1. Välillä tuntuu että joiltain ihmisiltä on sisälukutaito kadonnut. Postauksista tai kommenteista poimitaan lause tai sana irralleen aiheyhteydestä ja siitä sitten vingutaan, oman mielipiteen tueksi tai ihan kiusantekomielessä. Usein varsinkin rapakon takaiset käyttäjät syyllistyvät tähän.

2. Vaikuttaa siltä ettei mielipiteitä saisi olla lainkaan, varsinkin jos ne eroavat omastasi.
Ks. kohta 3.

3. Toisten panettelu, haukkuminen ja trollaus. Miksei voida neuvoa tietämättömiä, sivistää ja keskustella asioista sen kummemmin kiihtymättä.


4. Kerättyäni kasaan hyvän piirin Google+ käyttäjiä ja jaettuani sen julkisesti, aina joku valittaa siitä, ettei ole piirissä mukana. Tai yrittää tunkea omia kavereitaan kyseiseen rinkulaan ilman mitään meriittejä. En huoli ystävääsi omaan valitsemaani joukkoon vaikka tämä olisi kuinka "kiva". Tämä on minun piirini.

5. Joku saattaa jättää kovinkin kritisoivan kommentin vastauksena postaukseen ja häipyy saman tien, ei siis anna tilaisuutta selventää asiaa tai puolustautua. Ei osata kuunnella toisia.

6.  Keskenään tappelevat kommenttien kirjoittajat jotka "varastavat" huomion kommenttiketjussasi. Riidelkööt omien postaustensa alla, sanon minä.

7. Roskapostaajat eli spämmerit. (Useimmiten intialaisia.)


8.  "Ilmoita tästä viestistä" -toiminnon (Notify englanniksi) tai +nimen käyttö turhaan jakaessasi postauksia piireillesi. Ks. kohta 7.  
Hyvänä viimeaikaisena esimerkkinä jenkkien poliittiset julkaisut ja SOPA / PIPA nettiä koskevat sensurointipostaukset joissa pyydetään soittamaan omalle kongressiedustajalleni. Mitä ihmettä, kysyy epätietoinen Muhokselta?

9. Koska Google+:ssa voi vapaasti rinkuloida ja myös poistaa henkilöitä piireistään, miksi pitää valittaa postausten aiheista, pituudesta tai määrästä?  Lukuunottamatta tietty vihapuheita, spämmiä tai rasismia, silloin täytyy raportoida ja estää käyttäjä pikapuoliin.

10. Henkilöt jotka lähettävät inhokkipostia viestinä tai sähköpostiin eivätkä sitten vastaa omaan vastineeseesi. Taisivat selvitä illan humalasta ja nyt hävettää?

11. Myötäilijät jotka ovat aina samaa mieltä jonkun kommentoijan - yleensä tunnetun G+ henkilön - kanssa. Usein kyseessä kohta 1, postausta tai kommentteja ei olla edes viitsitty lukea kunnolla.

12. Kuviin täggäys: En halua että minut yhdistetään ventovieraan perhealbumiin (taas usein Intia) tai alle 18 -vuotiaille sopimattomaan materiaaliin.

13. Teet kuvankäsittelyohjelmalla hauskan, vitsikkään tai opastavan kuvan ja julkaiset sen Plussassa ihan kaikille.  Sitten suutut minua roistoksi syyttäen kun kolmen kuukauden päästä jaan sen postaukseni yhteydessä enkä mainitse nimeäsi +:n kera, löydettyäni kuvan Facebook -seinältäni.  Edes TinEye tai Googlen nurinperinen kuvahaku eivät löydä alkuperäistä omistajaa...
 
Miksi tulevien potentiaalisten jakajien täytyisi leikkiä salapoliisia jos et ole laittanut nimeäsi kuvan alle? Ei pidä jakaa mitään internettiin jos ei tykkää töidensä leviävän. Jos mahdollisesti haluaa kaikkien tietävän mistä kuva on lähtöisin niin allekirjoitus, logo tai vesileima ovat paikallaan. Sitä paitsi ilmainen mainos varmasti kelpaa, pistä nettisivusi tai blogisi osoite kuvaan myös!Jopas helpotti, räyh ja huh huh! :-)

En ole näihin harmin aiheisiin suomalaisten kanssa törmännyt mutta kansainvälisessä porukassa kyllä. Tuntuu että "Ison Lännen" plussaajien kanssa varsinkin saa olla tosi varovainen, ovat hyvin herkkiä loukkaantumaan, vaikkakin vain kuvitellusti.


Mikäs teitä ottaa pannuun Google+:ssa tai yleensä sosiaalisessa mediassa? Oletteko törmänneet vastaaviin tilanteisiin? Lisäisittekö jotain listaani?

2 kommenttia:

Timo Kantola kirjoitti...

Kertomasi kohdat sopivat melkein sellaisenaan muihinkin somepalveluihin tai keskustelusivuihin. Ärsyttävät ärsyttävät missä vaan vastaan tulevat.
Mietin vain mikä kissainho plussassa vallalla on kun kissan kuvakin kovin monia ärsyttää? Ei minulla kissoja ole, mutta koirani kuvia olen plussaan, twitteriiin ja facebookkiin lataillut ja Pinterestiinkin pari. :)

Unknown kirjoitti...

Olen niin vähän ollut muissa palveluissa mukana että ihan melkein SoMe ensikertalaisen inhokkeja ovat ja maalaisjärjellä ajateltuna ei näitäkään pitäisi olla...

Eikö olekin jännä juttu tuo kissahommeli! Google+:ssahan on oikein Caturday eli lauantaina saa ihan luvan perästä postata kissa-aiheisia kuvia ja juttuja.
Meillä on kaksi kattia... :-)