tiistai 7. helmikuuta 2012

Yleistä Google+:sta ja asenteista


Nyt tarvitaan asenteen muutosta!


Google+ ei ole Facebook eikä Twitter, vaan ihan jotain muuta.

Google+ on enemmänkin työkalu eikä some-alusta. Gmail, Blogger, Picasa, Google Drive, YouTube ym muut Googlen tuotteet integroituvat Plussaan enenevässä määrin.
Ennenkuin tämä ymmärretään Suomessakin, vierähtää varmaan muutama vuosi, valitettavasti.
Jälkijunassa tullaan. :-)

Luulisi yrittäjien tai bloggareiden ymmärtävän että kun postaa Plussassa, paranee näkyvyys myös Googlen haussa.
Sitten on niitä jotka tulevat tänne seurustelemaan samojen ihmisten kanssa kuin Facessa ja Twitterissä, pettyvät ja lähtevät pois “kun ei tunne ketään”.
Mutta eihän siinä ole yhtään järkeä? Uusia verkostoja peliin!
Mikä on sitten suurin ero Facebookin ja Google+:n välillä?


Ehkä yksinkertaistettuna: Facebook auttaa sinua pysymään yhteydessä niiden ihmisten kanssa jotka jo tunnet ja Google+ puolestaan auttaa sinua luomaan yhteyden niihin ihmisiin jotka haluaisit tuntea.


Google Plussaa täytyy oppia käyttämään eri tavalla kuin muita alustoja: Hieman monimutkaisemmat toiminnot (jotka palkitsevat käyttäjänsä runsain mitoin), kannattaa heti opetella kunnolla. Kyseessä ei ole mikään Pinterest jota blondimpikin osaa heti käyttää vaan pitkän kehitystyön tulos josta tehdään paitsi hienoa SoMe -alustaa niin myös työkalua sekä yrityksille että yksityisille.

Tottuneelle somettajalle saattaa olla outoa että pelkkä blogipostauslinkki ei aina riitä vaan hyvä olisi kertoa 'esipuheessa' eli postauksen tekstiosiossa myös hieman taustaa, heittää täky lukijalle. Unohtakaa twittermäiset lyhyet päivitykset. Olemme Plussassa tottuneet ehkä liian hyviin ja pitkiin esipuheisiin, tämä korostuu etenkin tuntemattomien piireihin lisäystä miettiessämme.
Älä ole yksin


Jos et ole lisännyt ainakin 500:tä henkeä piireihisi, tuntuu kovin yksinäiseltä. Älä pitäydy pelkissä suomalaisissa, tee Plussastasi kansainvälinen.  Käytä apunasi piirejä, näin voit julkaista niin suomalaisille kuin muun maan elävillekin suunnattuja postauksia.

Kun olet mahdollisesti sattunut piiriin jonka minä olen julkisesti jakanut (tai joku muu on tehnyt saman), saattaa sinut piirittäneiden määrä hetkellisesti kasvaa reippaasti ja kansallisuuksiakin luultavasti on useita. 

Mitään piiripyyntöjä EI ole olemassakaan, vaan Plussassa voit lisätä ihan kenet tahansa piireihisi ja niin voivat tehdä kaikki muutkin eli lisätä sinut, Britney Spearsin, Wil Wheatonin tai Vic Gundotran. 

Näistä tuntemattomista jotka ovat sinut lisänneet ei tarvitse välittää ollenkaan, joku mahdollisesti haluaa seurata julkisia postauksiasi mutta häntä ei missään nimessä tarvitse eikä aina kannatakaan lisätä omiin piireihin. Blokkaus on turhan radikaalia jos kyseessä ei ole spämmeri.
Ei pelata mitään kaveripeliä. Kyseessä on vähän niinkuin FB:n julkisten päivitysten tilaus tai Twitterseuraaminen. 

Voit piilottaa asetuksistasi kaiken mitä et halua julkisesti näyttää.

Chrome käyttäjille suosittelen ehdottomasti CircleCount -laajennusta: 'Nimikortista' (hover card) näkee seuraajien määrän jos käyttäjä on lisännyt ID:nsä CircleCount -sivustolle. Toivottavasti käytte Circlecount.com sivulla rekisteröitymässä, sieltä löytyy hyödyllisiä tilastoja ja vaikka mitä mukavaa.

Firmat hyötyvät

Yrityssivulla voi kirjoitella pelkästään vaikka vain suomeksi jos tarjontaa ei ole ulkomaille. Ja mikä parasta, voi postata juuri haluamillesi asiakasryhmille ihan eri sanomaa! Usealla kielelläkin.
Rekry kannattaa myös huomioida: Olen saanut jo muutaman kyselyn suomalaisfirmoja koskien. -Missä sijainti, onko hyvä maine, kannattaako hakea töihin jne.

Plussassa voivat yrityssivutkin seurata profiileja sekä liittyä yhteisöihin, toisin kuin naamakirjassa.
Liity Suomi -yhteisöön ja löydä uusia Plussaajia!

Itse en sivuni Gplussan piireihin lisää kuin pääosin suomalaisia, muut saavat kuitenkin mielellään seurata joten blokkauslinjalle ei kannata lähteä. Teenkin välillä vaihteeksi julkisia päivityksiä ja jaan englanninkielisiä linkkejä. Google Translate toimii ihan hauskasti suomesta muihin kieliin, avainsana on 'hauskasti'... 

Google+ kehittyy

Google Plussa on aivan loistava (mutta vielä kehittyvä) ikkuna maailmaan. Mistään muusta SoMe -alustasta en ole oikein välittänyt, mutta Plussa lakaisi kertaheitolla jalat alta.

Nykyisin kaikille uusille Google-tililäisille tulee automaattisesti integroituna myös Google+, osa suurempaa kokonaisuutta johon tulee vielä liittymään hurjasti kaikkea mielenkiintoista ja ennenäkemätöntä! :-)  Eikä väki ainakaan tuvasta vähene.

Kannattaa pysyä Plussan puolella!

PS: Tarkistapa muuten Google+ sähköpostiasetuksesi Tiliasetuksista, suosittelen että poistat kaikki ylimääräiset ruksit niin ei mailiin tule turhia ilmoituksia.

Viimeisiä kuulumisia:  Ilouutisia kuuluu somesta ja Googlesta


Ei kommentteja: