maanantai 20. helmikuuta 2012

Kuinka saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kun Google+ avattiin kesäkuun lopussa 2011 olin ns. suurelle yleisölle täysin tuntematon. Matkailualalla viettämieni vuosien jälkeen hyppäsin innolla sosiaalisen median kelkkaan enkä ole katunut hetkeäkään! Halusin tehdä Google+:sta uran ja pikku hiljaa ponnistelujani palkitaan.

Otsikko tähän juttuun tulee suoraan Dale Carnegien klassikkokirjasta jonka äitini luetutti minulla jo teini-iässä. Empatia, toisten asemaan asettuminen sekä toisten huomioonottaminen ovat avainasemassa Carnegien kirjassa ja näiden oppien mukaan olen yrittänyt toimia myös Google+:ssa. Yksityiskohtaisempiakin neuvoja koetan antaa tämän jutun lopussa.Tavallisen tallaajan G+ polku


1. Sain kutsun 29.6.2011 eli ensimmäisten joukossa, olin luultavasti ensimmäinen suomalainen Plussan puolella. Olin mukana ensimmäisessä julkisessa suomalaisessa Hangoutissa YLE:n aamutelkkarin suorassa lähetyksessä, Marja Sannikan kanssa jo heinäkuun puolivälissä.

2. Minulla oli 150 Google+ kutsua jaettavana ja kutsuinkin suuren joukon suomalaisia SoMe vaikuttajia G+:aan, saaden lempinimen Plussatalkkari. Osan porukkaa hommasin takaoven kautta Plussan puolelle kun kutsut loppuivat... :-)

3. Ryhdyin toden teolla opettelemaan Plussan käyttöä ja kirjoitin ensimmäiset suomenkieliset 'käyttöohjeet' nettiin.

4. Keräsin piireihini kansainvälisiä SoMe vaikuttajia, ryhdyin pelkän postausten jakamisen sijaan antamaan vinkkejä Plussan käytöstä englanniksi.

5. Laajensin sisällöntuotantoa omiin mielipiteisiin, edelleen englanniksi ja yht'äkkiä minut olivat liittäneet piireihinsä jotkut huippusuositut tyypit jotka edelleenjakoivat julkaisujani.6. Seuraajamäärä lähti nousuun ollen tällä hetkellä reilut 30 000 ja hyvin kansainvälistä porukkaa, olen suomalaisista henkilöistä toiseksi seuratuin heti loistavan valokuvaajan Mikko Lagerstedtin jälkeen. (*wink, *wink)

7. Ryhdyin kirjoittamaan Media Tapper -nettilehteen englanninkielisiä artikkeleita Google Plussasta ja muusta, juttujani on uudelleenjulkaistu isoissa kansainvälisissä nettijulkaisuissa. Nyt minua kosiskellaan kirjoittamaan myös muualle.

8. Profiiliani ryhtyivät seuraamaan Googlen isot pomot jotka ovat myös käyneet kanssani keskusteluja Plussan puolella, mm. Vic Gundotra, Bradley Horowitz sekä Natalie Villalobos.

9. Minut verifioitiin Googlen toimesta ensimmäisten suomalaisten joukossa ja olen mukana eksklusiivisessä 'Warm Welcome' tiimissä. Google+:ssa nimeni perässä on pikkuinen harmaa pyörylä ja V.

10. Minut valittiin ainoana suomalaisena 'People's Choice 2011' piiriin: Valinnan tekivät Plussaajat jotka kertoivat kenen postaukset olivat heidän mielestään parhaita.
Social Media Today -lehti suositteli helmikuussa 2012 kymmentä henkilöä jotka kannattaa lisätä piireihin:
Muutamien Googlelaisten sekä SoMe asiantuntijoiden joukosta löytyy Jyväskylän tyttö...

Huimaa menoa, kenpä olisi uskonut!

Kuinka kannattaa toimia Google Plussassa?

Ole oma itsesi.
Ole sitkeä sekä kärsivällinen, piireihin pääseminen ei tapahdu viikossa eikä kahdessa vaan vie aikaa myös löytää juuri se 'oma' yleisösi.
Keskity aiheisiin jotka ovat sinulle mieluisia. Niitä voi olla laidasta laitaan;  Älä kuitenkaan yritä miellyttää muita äläkä turhaan mieti mitä voisit tai mitä kannattaisi postata. Ei maksa vaivaa lähteä väen vängällä tavoittelemaan piirittäjiä. Ole rehellinen itsellesi ja muille. Edelleen, ole oma itsesi.


Käytä hyväksesi Google+ hakua, etsi ihmisiä jotka postaavat samoista aiheista. Jaa heidän julkaisujaan edelleen, lisää omat kommenttisi, kerro omin sanoin mielipiteitäsi erilaisista asioista, jaa hyviä linkkejä sekä tuota omaakin sisältöä.
Rinkuloi suuri määrä Plussaajia.

Käyttäydy hyvin:
Älä ole trolli, törkyturpa tai muuten vain itsekäs. Jos joku asia harmittaa, mieti yön yli ennen kommentointia.
Keskustele, eli käy kommentoimassa muiden postauksia, seuraa mitä niihin vastataan ja ehdottomasti vastaa omien julkaisujesi kommentteihin.  Jakele avokätisesti +1:ä.
Siitä se lähtee!


Haluaisitko lisätä jotain vai oletko ihan eri mieltä?
Kuinka sinä käytät Google Plussaa?

Linkit

Circle Count profiiliini, tilastojen ystäville

Lempirinkulani täynnä Google+ tietäjiä

3 kommenttia:

Jukka Tamminen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Selde Gomlov kirjoitti...

Toi yön yli miettiminen on ihan asiallista. Mä opin sen kantapään kautta. Mä chattasin fb:ssa yhden amerikkalaisen laulajaneitosen kanssa, ja juttu kulki ihan kivasti. Kun hän julkisti yhden kuvan, joka ei mun mielestä ollut sopivaa nähtävää hänen alaikäisille faneilleen, mä saman tien kritisoin sitä kuvaa. No nyt mä en sitten enää chattaile hänen kanssaan.

Unknown kirjoitti...

Totta, mutta tuossa tapauksessa lienee ollut ihan paikallaan huomauttaa... :-)