keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Matkalle mieli? Ota Google avuksi

Moni ostaa lomamatkansa matkatoimistosta ja toiset hyödyntävät nettiä.

Olipa niin tai näin, on helpompaa päättää minne päin maailmaa haluaa suunnata jos tutkii hieman kohteita etukäteen: Säätila kyseiseen vuodenaikaan, hintataso tai vaikkapa ostosmahdollisuudet vaikuttavat valintaan.
Tarjonta netissä saattaa olla liiankin rikasta ja jotenkin sieltä pitäisi löytää ne kultajyvät eli sivustot jotka tarjoavat ajankohtaista tietoa, rehellisesti. Yleensä maiden omien turistitoimistojen sivut ovat hyvin kattavia, harvemmin kuitenkaan ihan hotellitietoutta niillä on tarjolla.

Minun lempisivustoni oli jo matkatoimistoaikanani TripAdvisor jonne sekä hotellit, kohdeorganisaatiot että ihan tavalliset turistit ovat liittäneet tietoa, kuvia, arvosteluja, vinkkejä...

Sivuston oma haku auttaa löytämään oikean hotellin niin sijainnin kuin hinnankin perusteella, suurta osaa näyttelevät myös matkailijoiden suositukset. Hinta-laatusuhde on tärkeä, kannattaa muistaa että viiden tähden laatua ei saa yhden tähden hinnalla.

Kotimaisista hyvältä vaikuttaa Rantapallo joka tarjoaa vinkkejä sekä myös matkakertomuksia.

Ota Google+ avuksi


Jos olet jo ehtinyt koota hyviä piirejä eli vastavuoroin lisännyt ulkomaalaisia toinen toistenne piireihin, on helppoa laittaa kysely vaikka omille piireille tai miksei ihan julkisestikin että “matka on suunnitteilla ja mietin tässä vaikka Thaimaata tai manner-Espanjaa”.

Joku tuntee varmasti jonkun muun joka siellä on käynyt tai peräti asuu kohdemaassa ja näin saat ihan ensi käden tietoa mahdollisesta matkakohteesta sekä sen kulttuurista, hintatasosta ja vaikka harrastusmahdollisuuksista.

Google+ alustan haku on erinomainen, kokeile vaikkapa eri hashtageillä. Tässä vaiheessa eniten tuloksia saan englanniksi, vaikkapa haulla travel tai #travel. Hakutulokset ovat hieman erilaisia riippuen miten haun teet, hashtag -haku löytää varmimmin juuri ne aiheeseen liittyvät postaukset sekä nettilinkit.
Kumma kyllä #Matka ei anna paljoakaan tuloksia, mutta sen sijaan #Matkailu tarjoaa jo enemmän.  Kumpaakohan kuluttaja ennemmin mahtaisi käyttää?  Peiliin katsomisen paikka matkailuyrittäjille...

Tallenna löytösi


Jos käytät Google Driveä niin avaa uusi Google Docs ja ryhdy keräämään linkkejä sinne. Voit myös kirjoitella ranskalaisilla viivoilla kohteiden plussia tai miinuksia, saat paremmin kuvaa siitä mikä paikka sopisi parhaiten juuri teille.Muutamia hyviä linkkejä:


Google Driven englanninkieliset ohjeet

Maailman lentokentät - tietoa

Lentokenttäkoodit - kansainväliset koodit

Pieni Matkaopas - Matkakohteita pähkinänkuoressa

Travel Pro Tips - matkakohteista Facebookissa

@Matkamessut Twitterissä


Vinkki: Maksa aina matkasi luottokortilla jos suinkin mahdollista. Konkurssin tms. sattuessa saat rahasi takaisin varmemmin.

Googlella on valtava määrä loistavia työkaluja niin lomamatkojen ja muiden reissujen suunnitteluun kuin elämän helpottamiseen paikan päällä.
Mutta kuinka moni tuntee ne kaikki?


Mitä hakutapoja tai sivustoja sinä suosittelet?Ei kommentteja: