lauantai 11. helmikuuta 2012

Hangout -ohjeita ensi alkuun

Hengaaminen ei onnistu ilman Google Talk Plugin:ia. Asenna se koneellesi ja mikrofonisi alkaa toimia.

Teitä voi aivan hyvin olla kaksi siinä koneen ääressä, kunhan mahdutte istumaan niin että äänenne kuuluvat joko koneen omaan mikkiin tai sitten erilliseen mikrofoniin. Hyvähän se on että molempien naama näkyy ruudulla, tietysti!  Maksimissaan kymmenen henkeä mahtuu hengailemaan yhtä aikaa, joten jos kyseessä on kovin suosittu Hangout, ei kannata vain istua ja kuunnella vaan tehdä tilaa sellaisille jotka haluavat osallistua keskusteluun. Englanti on yleisimmin käytetty kieli.
Tässä on Googlen oma video Hangouteista.

Hangoutiin liittyminen

Jo aloitettuun hangoutiin liittyminen on helppoa. Mutta yleensä tiedät hangoutista ainoastaan siinä tapauksessa, että sinut on kutsuttu liittymään siihen (joko suoraan tai koska olet kutsutussa piirissä).

Jos sinut kutsutaan hangoutiin, tapahtuu useita asioita:
  • Näet streamissäsi viestin, että hangout on aloitettu ja painikkeen, jossa lukee Liity tähän hangoutiin.
  • Saat ilmoituksen, että sinut on kutsuttu hangoutiin.
  • Jos sinun on aloitettava uusi hangout, näet muut aloitetut hangoutit, joihin sinut on kutsuttu.
  • Jos sinut kutsuttiin suoraan ja olet kirjautunut pikaviestikeskusteluun, saat viestin, jossa on linkki hangoutiin. Jos kutsuttuja ihmisiä on yli 25, toimitaan toisin.

Jos sinua ei ole kutsuttu hangoutiin, voit silti liittyä hangoutiin, jos joku jakaa hangoutin URL-osoitteen kanssasi.
Kun siirryt hangoutiin, näet nykyiset osallistujat piireihisi kuuluvien ja kuulumattomien mukaan ryhmiteltynä. Tällä tavalla sinun ei tarvitse viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joista et pidä tai joita et tunne.

Varustautuminen

Välttämättä et tarvitse yhtään mitään muuta kuin itsesi, mutta hiljaisia hetkiä varten voit varata lähellesi jonkun keskustelunsynnyttäjän jota voit esitellä nettikameran välityksellä muille. Se voi olla lemmikkisi, kirja jonka olet lukenut, uusi kamera, kakku jonka leivoit, erikoinen huonekasvi tai joku muu lempijuttusi.  Arvuuttele vaikka jonkun suomalaisen perinne-esineen käyttötarkoitusta... :-)

theantisocialmedia.com
Voit pyytää käyttökokemuksia tai ohjeita teknisissä vempeleissä jos piireissäsi on suosiollisia nörttejä / tekniikkaguruja. Ja jos heitä ei omista piireistäsi löydy niin tutkimalla julkisten Hangoutien listoja sekä niissä mukana olevien henkilöiden profiileja varmasti löydät lisää mielenkiintoista porukkaa.

Muista kuitenkin että Hangout (ilman nimenomaista erikseen sovittua aihetta) on hauskaa ajanvietettä kaikille, älä siis koeta maksimoida ilmaisten neuvojen saamista, äläkä ole koko ajan suuna päänä vaan koeta houkutella kaikki osallistumaan.Miten aloitan Hangoutin:

Kukaan ei omista hangoutia. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa hangoutissa oleva voi kutsua sinne lisää ihmisiä. Hangout voi alkaa tuntemiesi ihmisten ryhmästä, mutta se voi kehittyä täysin erilaiseksi ryhmäksi.
Voit kutsua piirejä ja tiettyjä henkilöitä kanssasi hangoutiin, kun se on luotu.
  1. Napsauta streamistä Aloita hangout.
  2. Lisää piirit tai ihmiset, joille haluat ilmoittaa, että olet hangoutissa.
  3. Aloita hangout napsauttamalla Aloita hangout ja lähetä ilmoitukset valitsemillesi henkilöille.
Voit myös kutsua lisää ihmisiä hangoutiin, kun se on aloitettu. Napsauta hangout-ikkunan yläreunasta Kutsu, lisää piirit tai ihmiset, joiden kanssa haluat jakaa hangoutin, ja napsauta Kutsu.

Kutsuminen

Voit kutsua yksittäisiä ihmisiä tai piirejä, voit valita kaikki piirisi tai laajennetut piirit. Tai sitten voit tehdä ihan julkisen Hangoutin jolloin sinne saattaa tupsahtaa kuka tahansa.

http://www.crazygeek.tv

Jos haluat että kutsutut saavat ilmoituksen Hangoutistasi eivätkä joudu tarkkailemaan virtaasi, jaa kutsuttavat alle 25 ihmisen Piireihin. Näitä piirejä voi olla useita: Kutsu yksi piiri kerrallaan, odota ilmoitusta että kutsu on lähtenyt ja valitse Piirilistaltasi seuraava, kutsu heidät ja odota että kutsu on lähtenyt, toista uudelleen.

Jos haluat tutustua Hangoutiin tarkemmin ilman muita, kokeile yksin ensin:  Kutsu vaikka joku joka ei varmasti tule paikalle, näin voit rauhassa tutkia kaikkia ominaisuuksia, testata mikkiäsi ja kokeilla webbikameran toimivuutta vaikkapa esittelemällä koiraasi / kissaasi / puolisoasi tai pehmolelua ruudulla.

Hengailin perjantai-iltana muutamien suomalaisten ensikertalaisten seurassa ja pääsimme kokeilemaan Bambuser -striimaustakin australialaisen Michael Tuckerin johdolla: Äänessä on jotain häikkää mutta kyllä meitä nauratti!  Katso video.

Hengaillaan taas ensi perjantaina!

PS:  Ryhdyin pinnaamaan!  Google+ -aiheinen Pinterest

Linkit
Crazygeek on Hangouts  - Hyviä ohjeita englanniksi (Moritz Tolxdorff kannattaa rinkuloida)
Hangoutin nauhoitustyökaluja      Aikatauluta Hangout   
Google Hangout - ohjeet suomeksi
Edellinen postaukseni aiheesta

Hangout Canopy -laajennus Chromeen - ehdottoman hyvä!    

Videot englanniksi:
John Fanavans aloittelijoille   Ei kommentteja: