lauantai 4. helmikuuta 2012

Hangout - hengailua netin välityksellä

Mikä ihmeen Hangout?

Hangout on ryhmäkeskustelu webbikameran ja mikrofonin avulla. Osassa laitteita nämä ovat jo sisäänrakennettuja, vanhempiin malleihin täytyy hommata erilliset.

Ystäviin törmääminen on parasta ulkona käymisessä. Hangouts tuo spontaaniuden verkkoon. Huolimatta siitä, oletko kotona yöpuvussasi vai ulkona puhelin mukanasi, hangoutin avulla voit jakaa maailmasi jopa yhdeksän ihmisen kanssa. Melkein kuin olisit oikeasti paikalla.

Monelle ujohkolle suomalaiselle tuntuu olevan kova paikka osallistua Hangouttiin. Lähetin kyselyn perjantai-illan Suomi-hengailuun osallistumisesta noin viidensadan suomalaisen virtaan torstaina ja toistin kutsun uudelleen perjantaina. Osa ilmoitti esteistä mutta ikävä lopputulos oli että vain yksi rohkea uskaltautui hengaamaan, vieläpä ensimmäistä kertaa. Päätettiin sitten tehdä Skandinaavinen hangout ja paikalle ilmaantui meidän kahden suomalaisen lisäksi yksi tanskalainen, pari norjalaista, useampi ruotsalainen ja yksi eurooppalainen yrityssivu.

Kyllä, yrityksetkin voivat hengata: Ajatelkaapa mahdollisuuksia vaikkapa asiakaspalavereihin tai yrityksen sisäisiin kokouksiin!Aloitin hangoutin iltayhdeksältä ja lähdin pois porukasta klo 23.52 eli melkein kolme tuntia vierähti todella mukavasti ja hyvässä seurassa. Muut jäivät vielä jatkamaan juttua kun minä suuntasin muutamaan muuhun kansainväliseen hangoutiin.
Mistä sitten oikein keskusteltiin?  Kaikesta mahdollisesta. Säästä, vatsatanssista, onnellisuudesta, Mikael Agricolasta, Google+:sta ja mitä uusia ominaisuuksia on ilmaantunut, kukin kertoi lyhyesti itsestään, katseltiin hauskoja YouTube videoita yhdessä.
Hangoutissa ei tarvitse olla varsinaista agendaa, hiljaiset hetketkin ovat sallittuja kun porukka käy katsomassa Google+ ilmoituksia ja omaa virtaa.  Jos täytyy välillä hetkeksi poistua on sekin sallittua, chat -ruutuun vain teksti BRB eli Be Right Back, palaan pian.

Tie tähtiin

Yhdysvaltalainen Daria Musk on erinomainen esimerkki siitä mitä julkisilla hangouteilla voi saavuttaa. Melko tuntematon newyorkilainen laulaja / lauluntekijä ryhtyi esiintymään Google+ hangouteissa ja hyvin nopeasti sana levisi sekä seuraajamäärä ponkaisi hurjaan kasvuun.Hangouts On Air eli netissä livenä näkyvä hangout mahdollisti yhdeksän paikalla hengaamassa olevan kuuntelijan lisäksi rajattoman määrän yleisöä.  Itse olin mukana Darian uudenvuoden tempauksessa: 24 tunnin laulumaraton jossa hän esiintyi ja hengasi puolen tunnin ajan joka ikisen aikavyöhykkeen vuoden vaihtumisen merkeissä, Uudesta-Seelannista Havaijille. Meidän GMT+2 vyöhykkeellämme ei ikävä kyllä ollut muita suomalaisia mukana kuin minä.

Seurasin muiden maiden hengailua netissä ja kävin nukkumassa vain nelisen tuntia jossakin välissä, olisikohan jotenkin koukuttavaa ajanvietettä?
Videokooste pippaloista:  Time Lapse New Year 2012

Minäkin vilahdan videolla 1:40 kohdalla, valohattu erottuu hyvin!

Ehkä paras tapa tutustua Hangoutteihin on kerätä tuttu porukka jonka kanssa voi treenata: Kerää ihmisiä yhteen piiriin ja lähetä kutsu tälle piirille. Jos kaikki paikat eivät täyty, voit pyytää muita kutsumaan omia ystäviään mukaan. Tai sitten voit rohkeasti tehdä Hangoutista julkisen.

Ensi viikolla perehdytään hengailuetikettiin, laittakaa kysymyksiä jos jokin kohta askarruttaa.

Mukavia Hangoutteja, toivottavasti törmätään!


Linkit:

Google Voice plugin     Lisätietoa Hangouteista

2 kommenttia:

Trond Ryeng kirjoitti...

Yes, we want to hang out with more people from Suomi! Trond Norway.

Unknown kirjoitti...

Excellent Trond! :-) We had such fun! Thank you for all the participants once more.