maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tutustutaan toisiimme: Löytöretki

Google Plussassa on jo runsaasti erilaisia suomalaisia eri aloilta.  Kuinka heidät löytää?
Hyvä konsti on hakea Plussan omasta hausta avainsanoilla kuten vaikka suomi, metsästys, lentopallo, jalkapallo jne.  Tai sitten hakea termillä 'jakoi piirin kanssasi'.

Lisää hyviä vinkkejä on tulollaan syksyllä, olen kirjoittamassa kirjaa Google+ käytöstä.Nyt jo on olemassa Google+ listoja joille voi lisätä itsensä:


Circlecount on hyvä sivusto bongata kansainvälisiä plussaajia jopa ihan maakohtaisestikin. Voit lisätä itsesi ja myös yrityssivusi tänne, tutkailla tilastoja sekä löytää parhaan ajan tai viikonpäivän postauksillesi.  Suomi-osiossa voi katsella sekä henkilöprofiileja että -Sivuja.  Olen kääntämässä koko höskää suomeksi...


Find people on Plus on yksi vaihtoehto jos vaikka hakee porukkaa ammatin, työpaikan tai sijainnin perusteella. Tässä Suomen lista.

Thomas Morffew


Osa postaa suomeksi ja osa englanniksi


Google+:n kansainvälisestä luonteestako johtuu että suuri joukko suomalaisiakin julkaisee lähes kaiken englanniksi.  Kielialueemme on niin pieni, sitä ei käy kieltäminen.
Valitettavasti ei ainakaan vielä ole mahdollista valita virtaansa vain yhdenkielistä tavaraa vaan kaikki tulevat sulassa sovussa jos olet lisännyt useammalla kielellä postaavan piireihisi.

Jos tuntuu että kielitaito ei riitä, on käytössä Googlen Kääntäjä jonka kautta julkaisut voi kierrättää. Kaikkein kätevintä on ladata Chrome -selaimelle Translator -laajennus.  Tässä linkki Webstoreen ja useita vaihtoehtoja.  Itselläni on käytössä Google+ Translate.

Google+ postausten -esimerkkejä


Olen tähän listannut muutamien suomalaisten parhaat julkiset, kuvalliset postaukset jotta näette mistä aiheista he kirjoittelevat:  Vain piireille osoitetut eivät näillä listoilla näy.
Voit katsoa omasi tai kenen tahansa julkaisut laittamalla profiilisivun osoiterivin numerosarjan eli Google ID:n laatikkoon sivun yläosassa.

Jaana Nyström     Pasi Ääpälä     Jari Huomo     Minna Serula     Tiina Niskanen
Jari Juslin     Janos Honkonen     Marketta Aaltonen     Jaakko Wallenius

Onneksi kuvan teksti ei tunnu enää pitävän paikkaansa!


Olen jo kuullut kommentteja tuoreilta kotimaisilta plussaajilta, miten helppoa ja mukavaa on tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa. Saa ilmaista harjoitusta kielitaidolle, oppii lisää muista kulttuureista sekä joka päivä jotain uutta.
Rohkeasti siis rinkuloimaan ventovieraita ja jakamaan omia piirejä!
Kirjoitin aikaisemmin enemmän piireistä ja voit lisätä ihmisiä myös Pinterest -lautani kautta: Shared circles on Google+.

Oletko löytänyt jonkun muun hyvän Google+ sivuston mitä voisi suositella?

Ei kommentteja: