perjantai 17. toukokuuta 2013

Mikä on GooglePlus? SomeTime tunnelmissaSomeTime -terveisin: 

17.5.2014 hengataan livenä Google+:ssa klo 09.00 alkaen, tervetuloa mukaan tunnelmaan.

Livestriimausta videona voi katsella YouTubessa myös myöhemmin.

Virallinen #SomeTime2014 -sivusto: SomeTime.fi

Google+

“Google+ on sosiaalinen selkäranka joka yhdistää kaikki Googlen tuotteet” 
- Larry Page, Googlen toimitusjohtaja 


Google+ profiilista saa helposti näyttävän digitaalisen käyntikortin: 
Kaikki tiedot ovat luonnollisesti mukana Googlen haussa. Ellet halua niitä piilottaa kokonaan tai osittain.

Historia pähkinänkuoressa


Google avasi Google Plussan vain kutsutuille 28.6.2011. Jokaisella onnekkaalla oli käytössään 150 kutsua ja näitä kyseltiin kaikkialla somessa, jopa myytiin ebayssä!

Henkilökohtaisesti sain vahtimatta jäänyttä sivuovea käyttäen heitettyä Plussan puolelle muutaman tuhatta suomalaista jo melko alkuvaiheessa: Minut nimettiinkin “Plussatalkkariksi”.

20.9.2011 palvelu avautui kaikille 18 vuotta täyttäneille, nuoremmat pääsivät kyytiin tammikuussa 2012. Alaikäraja on 13 vuotta.

Käyttöliittymän ulkoasua on muutettu useaan otteeseen, jokaisella kerralla on tapahtunut huomattavia parannuksia. Viimeisin muutos tapahtui 15.5.2013 ja uusia toimintoja otettiin käyttöön yli neljäkymmentä. Vielä kaikkea fiilaillaan lopulliseen muotoon sillä Google todellakin kuuntelee käyttäjiä.

Käyttäjät

Google ei ole julkaissut tarkkoja lukuja käyttäjämääristä maittain. Viimeisin luku toukokuulta 2013 maailmanlaajuisesti on GlobalWebIndexin mukaan 359 miljoonaa - enemmän kuin Twitter-käyttäjiä (297 miljoonaa). Googlen julkaisemien tietojen mukaan yli 500 miljoonaa on luonut Google+ tilin (joulukuu 2012). 

Aktiivisia Google+ käyttäjiä Wikipedian mukaan on kuukausittain yli 540 miljoonaa, tieto on peräisin lokakuulta 2013.

Arvio suomalaisista Google+ käyttäjistä väkiluvun mukaan on n. 725 000 - Circlecount.com

Google+ ja muut


Ehkä yksinkertaistettuna Facebook auttaa sinua pysymään yhteydessä niiden ihmisten kanssa jotka jo tunnet ja Google+ puolestaan auttaa luomaan yhteyden niihin ihmisiin jotka sinun kannattaisi tuntea.


On Twitter you follow people you don't know;
on Facebook you follow people you know;
on Google+ you follow people you should know. 

Google+ on kuin ikkuna maailmaan: Kansainvälinen ja kiinnostava.
Mielestäni paras ominaisuus Plussassa on haku: Hashtageilla tai ilman. Postaukset nousevat haussa vielä vuosienkin päästä esiin, niin Plussassa kuin varsinaisessa Googlen haussakin...


Nyt tarvitaan asenteen muutosta!


Google+ ei ole Facebook eikä Twitter, vaan ihan jotain muuta. Ennemmin yhdistelmä kaikkia, mukaan luettuna LinkedIn.

Google Plussaa täytyy oppia käyttämään eri tavalla kuin muita alustoja: Hieman monimutkaisemmat toiminnot (jotka palkitsevat käyttäjänsä runsain mitoin), kannattaa heti opetella kunnolla. Kyseessä ei ole mikään Pinterest jota blondimpikin osaa heti käyttää vaan pitkän kehitystyön tulos josta tehdään paitsi hienoa SoMe -alustaa niin myös työkalua sekä yrityksille että yksityisille.

Tottuneelle somettajalle saattaa olla outoa että pelkkä blogipostauslinkki ei aina riitä vaan hyvä olisi kertoa 'esipuheessa' eli postauksen tekstiosiossa myös hieman taustaa, heittää täky lukijalle. Unohtakaa twittermäiset lyhyet päivitykset. Olemme Plussassa tottuneet ehkä liian hyviin ja pitkiin esipuheisiin, tämä korostuu etenkin tuntemattomien piireihin lisäystä miettiessämme.

 

Google+ pikavinkit

  1. Täydennä profiilisivusi 
  2. Etsi samanhenkisiä ihmisiä 
  3. Luo alkuperäistä sisältöä 
  4. Jaa hyviä postauksia muilta 
  5. Jaa postauksia julkisesti 
  6. Lataa ja jaa omia kuviasi 
  7. Kysele ja vastaa 
  8. Älä unohda Hangouteja 
  9. Ole interaktiivinen, läsnä 
  10. Ole oma itsesi!

Makuja on monia:


Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Kuten kirjallisuuden suhteen niin myös sosiaalisen median kyseessä ollessa makumieltymyksemme vaihtelevat. Joku viihtyy erinomaisesti pikkukylän tunnelmassa mutta toinen kaipaa laajempia horisontteja, kuten minäkin.

Nautimme kaikki erilaisista asioista kulloisenkin tilanteen mukaan, miksei siis meidän sosiaalisen median maailmaammekin mahtuisi monenlaista ympäristöä. 

Google+ on vielä uusi tulokas mutta nyt jo osoittanut kuinka hyödyllinen alusta voi olla niin yksittäisille käyttäjille kuin yrityksillekin.

Tervetuloa Plussan puolelle! Piirit sopivat sekä seuraamiseen että yksityisempään viestimiseen vaikka harrastusporukan kanssa.

Google+ sanastoa


Piiri
- Käyttäjä voi seurata profiileja tai sivuja lisäämällä näitä piireihin. Kukaan ei näe miten piirit on nimetty. Piirejä voi käyttää vain seuraamiseen: Julkkikset, oman alasi asiantuntijat tai kilpailijat. Jakopiirit ovat hyödyllisiä jos halutaan vaikkapa pitää yhteyttä golfporukan tai työyhteisön kesken.

Piireille jaettuja postauksia ei kukaan muu näe, joten salainenkin kommunikointi on mahdollista.


Postaus 
- Julkaisu, statuspäivitys

Virta 

- Etusivun virta koostuu kaikkien seuraamiesi profiilien ja sivujen päivityksistä, riippuen asetuksistasi. Voit valita asetuksista paljonko postauksia kustakin piiristä päävirtaan nousee tai jopa tilata “ilmoituksen” tietyn piirin julkaisuista.

Yhteisö

- Voit liittyä eri aihepiirien yhteisöihin ja löytää samoista asioista kiinnostuneita Plussaajia:  Tai perusta oma yhteisö.

Hangout 

- Videopuhelu johon voi yhtä aikaa osallistua 10 henkilöä TAI uusi chatti joka korvaa Google Talkin.

Hangout on Air 

- Tallentuva videopuhelu joka striimautuu livenä Hangoutin alkuunpanijan Google+ profiilivirtaan sekä YouTubeen.

Tapahtuma

- Voit luoda online / offline tapahtuman ja jakaa sitä Google+:ssa joko julkisesti tai tietyille piireille. Tapahtumaan voi myös lisätä Hangoutin.

Ripples - Leviäminen

- Seurantatyökalu: Kuinka postaus leviää Google+:ssa ja ketkä ovat avainjakajat. Erittäin hyödyllinen yrityksille. Löytyy jokaisen jaetun postauksen yläpuolelta alasvetovalikkoa klikatessa.


Lyhytosoitteeni Google+:aan:
http://google.me/+JaanaNyströmWikipedia englanniksi sillä suomeksi on tieto ihan jäljessä.


Ei kommentteja: