maanantai 5. elokuuta 2013

Lainattua: Kokemuksia etätyöskentelystä


Löysin mainion blogikirjoituksen etätyön tekemisestä!


Minulle etätyö hyvin tuttua, olenhan työskennellyt jo aivan 90-luvun alusta melkein kokonaan kotoa käsin.  VPN -etäyhteys tosin tökki välillä ja yhteydet olivat hitaat mutta tänään kaikki on toisin.
4G reititin tarjoaa melkein 50 Mps kaistanleveyttä.

Koska asiakkaita ja yhteistyökumppaneita on eri puolilla maapalloa, ei voi aina valita työaikaa niinsanottuun "toimistoaikaan" vaan yhteyttä täytyy pitää myös iltaisin sekä aikaisin aamulla.

Hangout videoviestin on juuri omiaan helpottamaan yhteydenpitoa ilman että täytyy lampsia toimistolle...   Aamukahvin voi nauttia yhdessä asiakkaan kanssa!Idea tähän blogijuttuun tuli VerkkoApsin blogista:
Kiitos +VerkkoAps ja Mia.

Mikä on Mialle merkityksellistä etätyössä sekä kolleegojen välisessä yhteydenpidossa?

Hyvin suuri merkitys onnistuneeseen etätyöskentelyyn on työskentelyvälineillä. VerkkoApsissa tietysti elämme kuten opetamme, joten Google Appsit ovat ahkerassa käytössä. 

Sähköposti ja Kalenteri ovat simppeleitä juttuja, mutta todellisen edun etätyöskentelyyni on tuonut Hangouts-pikaviestin videopuheluineen. Miten voisin tuntea oloni ulkopuoliseksi kun voin koska tahansa kysäistä kollegalta mieltä askarruttavan kysymyksen chatissa tai vaikka kilauttaa kuvallisen puhelun. 
Olemme eri kaupungeissa, mutta välimatka tuntuu olemattomalta. 

Näenhän minä kollegani päivittäin...Lue lisää Verkkoapsin blogista: Kokemuksia etätyöskentelystä
Ei kommentteja: