torstai 5. marraskuuta 2015

Suomen seuratuimman somevinkit


Tässä esittelyssä omat pääkanavani somessa:  Käytän melkein kaikkia päivittäin. Somekanavia voi hyödyntää niin yrityskäytössä, henkilöbrändäyksessä kuin vapaa-ajallakin.

Internettiä ei voi pysäyttää, mutta haluatko sinä hypätä kyytiin?







Somevinkit pähkinänkuoressa: 


Pelkkä mainosten / selfieiden tuuttaus ulos ei kannata. Koukuta seuraajasi hyvällä sisällöllä.  Ole läsnä, kommentoi, jaa mielenkiintoista sisältöä edelleen.  Käytä paljon kuvia ja videoita.

Monen kanavan hallinta voi olla aikaavievää:  Itselleni paras kovassa päivittäisessä käytössä oleva työkalu on Buffer (http://bit.ly/1jaNj3E) jolla voin ajastaa julkaisuja etukäteen Google+ yrityssivuille, Twitteriin, Pinterestiin, Linkediniin sekä Facebookiin.

Kouluttaessani yrittäjiä tuntuu suurin este someläsnäololle olevan "ajanpuute": Sosiaalinen media on tärkeä markkinointialusta, ota sille aikaa!  Ennen sanottiin että "Jos ei ole nettisivuja, ei ole olemassa". Nykyisin voisi sanoa että "Jos et ole somessa, et ole olemassa".





Google+ (google.me/+JaanaNyström)

- Kiinnostavia ihmisiä, yrityksiä, yhteisöjä sekä aiheita, hyvin kansainvälinen, kuvapainotteinen. Voi seurata mielenkiinnon kohteita ilman että seuraa henkilöitä.
- Yleiskieli on englanti, myös suomeksi postaavia jonkun verran. Kokoelmat helpottavat julkaisujen kategorioimista.  Hashtagit (suosittelen 3-5 / postaus) ja haku toimivat loistavasti.
- Suositeltava julkaisutahti yrityssivulla 2-3 postausta / päivä, henkilöprofiilissa max. 10.  Pitkistä kirjoituksista pidetään.





Twitter (@JaanaNystrom)

- Erinomainen kanava ajankohtaisen tiedon seuraamiseen. Ota seurantaan oman alan huiput ja harrastusten parissa toimivat. Voit tweettailla usealla kielellä.
- Paras työkalu Twitterin käyttöön tietokoneella on Tweetdeck, tekee uutisvirran seuraamisesta paljon helpompaa.  Käytä aina kuvaa Tweetissä, erottuu paremmin.
- Suositeltava julkaisutahti 5 - 25 tweettiä päivässä, mielellään hyvin ajastettuina ettei tule tweettisumaa yhdellä kertaa. Hashtagien eli aihetunnisteiden käyttö erittäin suositeltavaa.





LinkedIn (jaananystrom)

- Eniten rekrytointiin ja työperäiseen somettamiseen: Kissankuvia tai selfieitä ei katsota hyvällä. Bloggausmahdollisuus.
- Ei kaveripyyntöjä: Älä spämmää lähettämällä verkostoitumispyyntöjä ventovieraille. Yhteisöt eri aloilta. Yrityksiä voi seurata.
- Hashtagit eivät toimi. Suositeltava julkaisutahti muutaman kerran viikossa - 10 kertaa päivässä.





Facebook (JaanaNystrom)

- Paitsi perhe / kaveripiirissä voi Facea käyttää myös julkisiin päivityksiin. Asetuksista saa mahdollistettua seuraamisen ilman kaveruutta.
- Yrityssivujen näkyvyys ilman maksettua mainontaa melko huono.
- Hashtagit ja haku toimivat jotenkuten. Postaukset suomeksi, yrityssivuilta vain 1-2 julkaisua maksimissaan päivässä. Aforismit ja värikkäät kuvat suosiossa.  Lyhyet kirjoitukset.





Instagram (jaananystrom)

- Suosittelen Google Photos apsukkaa Instan kaveriksi: Kaikki kuvat mitä kännykällä otat tallentuvat Google-tiliisi, sieltä helppo jakaa edellen someen.
- Pidä sisältö värikkäänä ja mielenkiintoisena.  Älä jaa monta kuvaa peräkkäin.  Hashtagit erittäin tärkeitä, niitä laitetaan rutkasti kaikkialle!
- Jos kuva ei ole omasi, harkitse käytätkö sitä. Muista Copyright. Julkaisutahti vaikka kerran tunnissa, vähempikin käy.





Pinterest (jaananystrom)

- Hyvin kuvapainotteinen, pystykuvat ja infograafit suosittuja. Aiheiden jaottelu tauluihin.
- Voit seurata koko profiilia tai vain tauluja. Hastagien käyttö ei niin suositeltavaa.
- Julkaisutahti voi olla jopa kerran tunnissa.






Muuta mielenkiintoista:


https://www.rebelmouse.com/JaanaNystrom/ kokoaa kaikki somekanavasi yhteen.
https://tagboard.com/FinlandExplorer/245960 mahdollistaa yksittäisten hashtagien seuraamisen.

Scoop.It ja Paper.Li ovat nettilehtiä joihin voit itse kuratoida sisältöä.
About.Me on digitaalinen käyntikortti.


Jaana Nyström somessa:



http://jaananystrom.info/



Sivut ja muut tilit:








About.Me digitaalinen käyntikortti



Kaipaatko apua?


Olen Suomen seuratuin nobody. Miksi? Kerron mielelläni lisää!

Koulutan yrittäjiä, yksityisiä, yrityksiä ja oppilaitosten väkeä käyttämään hyväksi digitaalista markkinointia ja henkilö- tai yritysbrändäystä.

Eli parasta tapaa esiintyä ihan itsenänne somessa. Kuinka hyödyntää kuvia, milloin jakaa postauksia ja mitä ilmaistyökaluja voitte parhaiten ottaa avuksenne.

Tai jos oma somehallinta ei iske, voin myös hoitaa koko somekentän kohtuuhintaan.
Jutellaanko?






Sukella SoMeen henkilökohtainen koulutus

Minä koulutan ihan naamakkain etänä verkossa, eli onko käytössäsi tietokone jossa on mikrofoni ja webbikamera sekä kohtalainen nettiyhteys?

Henkilökohtainen "Sukellus SoMeen" - koulutus käsittää kaksi koulutuskertaa, kesto noin 2 tuntia per kerta.  Paneudumme juuri sinun tapaukseesi.

Toteutan koulutuksen Google Hangouts videopuhelulla, opastan toki myös sen käyttöön. :-)

Käydään läpi mahdollisuudet, luodaan kanavat ja katsotaan sinulle hyvä some-strategia. Opetellaan kuvien käyttö ja sisällöntuotanto, tutkitaan mitä hästäkki tekee ja millainen on hyvä somepostauksen leiska. Otetaan käyttöön somettamista helpottavat työkalut.
Saat myös oppimateriaalia koulutuksen tueksi.


Miltä kuulostaa?  Ota yhteyttä!

Terv. Jaana

Jaana(ÄT)Gplussa.fi 050-5460534

Lue minusta lisää: http://bit.ly/SuomenSeuratuin




Ei kommentteja: