lauantai 12. joulukuuta 2015

Sosiaalinen media ja tietoturva

Kouluttajan työssäni törmään jatkuvasti tilanteisiin joissa asiakkaalla on olemassaolevia sometilejä mutta tunnukset ja salasanat ovat hukassa.

Salasanan saa yleensä uusittua jos muistaa millä sähköpostiosoitteella tai tunnuksilla on tiliin joskus kirjautunut, mutta jos tämäkin tieto on unohtunut niin sitten meillä onkin tenkkapoo...  Kun lähdetään ammattimaisemmin tuottamaan sisältöä somekanaviin ja otetaan avuksi vaikkapa aikataulutustyökalu niin melko mahdotonta on julkaista mitään postauksia jos ei sosiaalisen median kanavaan pääse käsiksi.

Näkyvyys netissä on yritykselle todella tärkeää vaikkei edes somesta puhuttaisi:

Hyvänä esimerkkinä Google Kartat yritysprofiili: Oletko ottanut sen haltuun (Ilmoittaudu yrityksen omistajaksi) ja jos olet - millä sähköpostilla?  Kokeilepas hakea omaa firmaasi täällä ja katso pääsetkö hallinnoimaan kyseistä tiliä.


Klikkaa kuvaa suuremmaksiMinulla itselläni on käytössä Google docs dokumentti johon olen tallentanut kaikki sisäänkirjautumistiedot eri sometileihini. Pääsy tälle tilille on kaksivaiheisen vahvistuksen takana, eli minunkin täytyy sisäänkirjautumisen yhteydessä laittaa kirjautumisikkunaan myös tietokoneella ollessani puhelimeen Googlelta tullut numerosarja salasanan lisäksi.

Tee Tietoturvatarkistus Google-tiliisi.Kyberturvallisuus


Huolehdi että sinulla on vahvat salasanat, ota aina käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen tileille jos mahdollista. Lue lisää.

Turvaohjeita sometileille:
Facebook Google Twitter Instagram


12 ohjetta yksityisyytesi suojaamiseksi


Näyttökuva 2015-12-02 kello 20.05.54.png


Huoneentaulu yrityksen internet-turvaan:

Näyttökuva 2015-12-02 kello 20.36.36.pngMitä haluaisit lisätä tähän juttuun, onko sinulla hyviä vinkkejä yrityksen tietoturvaan tai kirjautumisiin?Ei kommentteja: