maanantai 23. tammikuuta 2012

Google+ käytön aloitus - Profiilivinkit

Mikähän mahtaisi olla tärkein toimenpide Google+:n käyttöä aloitellessa?
Ei se kavereiden etsiminen. Vaan oman profiilin luominen...
Klikkaamalla sinistä muokkauspainiketta profiilisivullasi avaat muokkaustilan. Saat täytettyä haluamiasi kohtia niitä jälleen klikkaamalla, muista tallentaa tehdyt muutokset.

10 vinkkiä hyvään alkuun pääsemiseksi:


 1. Profiilikuvat
  Valitse hyvä kuva joko itsestäsi, harrastuksestasi tai muusta aiheesta joka sinua kuvaa. Twitterkoko on liian pieni ja näyttää suttuiselta, itselläni on 250 x 250 pikselin kokoinen profiilikuva jota suositellaankin minimikokona. Valitse hyvä, pitkä bannerikuva kokoa 940 x 180 pikseliä, näin profiili saa eloa ja väriä. Google + croppaa isommankin kuvan sopivaksi.
 2. Tagline / Käyttäjäkuvaus
  Lisää tähän sinua tai toimintaasi kuvaava teksti. Kannattaa tehdä siitä julkinen, näin erotut muista esimerkiksi Google+ haussa ja voit jälleen yhdellä vilkaisulla kertoa hieman itsestäsi.

  - Nyt hypätäänkin Esittely -kohdan yli ja täytetään ensin muut tiedot, näin vältytään toistolta. Jokaisen kohtaan voit erikseen valita kenelle teksti näkyy: Julkinen, piirisi vai vain sinä. Voit myös jättää joitain kohtia täyttämättä.
 3. Saavutuksia
  Tähän kohtaan voit laittaa vaikka voittamasi 'Jussi' -palkinnon tiedot tai pituushyppyennätyksesi. Tai jotain humoristista. Ellet sitten kirjaa akateemisia saavutuksiasi? Mielikuvituksen käyttö on sallittua!
 4. Ammatti
  Tämän kohdan teksti näkyy vaikkapa Google+ haun tuloksissa sekä useissa listoissa.
 5. Työnantaja
  Tärkeää!  Täydennettyäsi kaikki profiilin kohdat: Kun joku laittaa hiiren osoittimen nimesi päälle Google+:ssa, tämän kohdan teksti näkyy 'nimikortissa'. Mieti siis tarkkaan mitä kirjoitat  sillä tämän tekstin perusteella useimmiten lisätään ihmisiä piireihin. Valitse kieli kohdepiiriesi mukaan sekä tee hyvin lyhyehkö esittely itsestäsi (Noin 20-25 merkkiä käytössä).  Muista ruksata 'Nykyinen' -kohta, muuten ei teksti näy.
 6. Koulutus
  Voit listata haluamasi.
 7. Paikat joissa olen asunut
  Jos olet asunut ulkomailla, lisää paikkakunnan lisäksi myös maa. Muista asettaa nykyinen sijaintisi napsauttamalla paikan nimen viereistä vihreää merkkiä, se muuttuu siniseksi ja näkyy myös hakutuloksissa sekä eri listoilla.
 8. Puhelinnumerosi, sähköposti ja osoitetiedot sekä parisuhde jne.
  Voit valita taas mitä haluat näyttää kenellekin.
  Syntymäaika vuodella tai ilman.  Muut nimet -kohtaan voit myös lisätä avainsanoja, vaikuttaa hakutuloksiin!

  Tärkeää on tarkistaa viimeinen kohta eli profiilin löytäminen: Haluatko että profiilisi näkyy hakutuloksissa.
 9. Esittely - näkyy ensimmäisenä profiilissasi
  Tähän voit kirjoittaa vapaasti tekstiä, haluamallasi kielellä tai vaikka useammallakin. Avainsanat vaikuttavat hakutuloksiin. Älä toista jo täydentämiäsi tietoja uudelleen.
 10. Linkit
  Linkkipaikkoja on sivun alareunassa kolme:
  Muut profiilit - Twitter, Facebook, Flickr, YouTube -kanavasi, blogisi ja vastaavat linkit.
  Kirjoittaa kohteisiin - Bloggaatko lehtiin tai vieraskynänä blogiehin? Pidätkö yllä sivustoja yhteisesti?
  Suositellut linkit - Nämäkin kertovat kiinnostuksen kohteistasi.
Kaikkea voit muuttaa sekä pikkuhiljaa täydentää, on aivan sinusta kiinni mitä tietoja ja kuinka paljon haluat itsestäsi jakaa maailmalle. Tässä minun profiililinkkini esimerkiksi.

Kysyttävää?

6 kommenttia:

Helge Keitel kirjoitti...

Loppupeleissä keskustelu ja aktiivisuus on tärkeintä. Paras tulos syntyy usein, kun on vain oma itsensä.

Unknown kirjoitti...

Aivan totta! Mutta ilman profiilikuvaa ja jotain tekstiä on hankalampaa löytää niitä keskustelukumppaneita?
Tämä on vasta alun neuvontaa, kärsivällisyyttä! ツ

Some-E kirjoitti...

Hyvää infoa hyvälaatuisen tekstin muodossa taas kerran! Täytyypä ottaa nuo harrastuskuvat työn alle, en ole osannut asiaa ajatellakaan.

Unknown kirjoitti...

Ilman muuta Sami, profiilikuvaakin voi vaihdella silloin tällöin ja yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... :-) Bannerikuva on melko kapea pystysuunnassa mutta silläkin voi viestiä kivasti jos oma naamataulu näkyy profiilikuvassa.

Some-E kirjoitti...

Ok, palasin nyt aiheeseen ja luin viimeksi ilmeisesti väärin. Jostain jäi päähäni, että voisin valita viisi kuvaa. No, teen itse bannerin, jossa on useampi kuva. Kun on useampia pääharrastuksia, niin banneriin ei vaan voi valita yhtä kuvaa. Andromedan galaksi on hieno, mutta ei kerro muista harrastuksista.

Unknown kirjoitti...

Juu, tuohon on tullut muutos, on vain yksi pitkä banneri ja sitten profiilikuva. Korjasin tekstiinkin. Tosiaan ota vain huomioon että profiilikuva peittää banneria jonkun verran niin saat laitettua pieniä kuvia kuvankäsittelyohjelmassa.