sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Google+ Yhteisöistä tai ryhmistä - osa 2


Ensimmäinen osa joka kertoo Google+ uusista yhteisöistä on edellinen bloggaus.
Klikkaa jutun kuvia suuremmiksi.

Tässä lisää huomioitani Neliöistä 


Mailiin tulleessa Yhteisökutsussa luki näin:  Taitaa olla kaikissa suomenkielisissä kutsuissa Neliö?
Ihan oikeasti, mikä vika on Yhteisössä...  Englanniksi edelleen Community, ei Square.

Liity Neliöön tai olet neliö?  Be there or be Square?








Kun viet hiiren Yhteisöt -kuvakkeen päälle, saat kerralla näkyviin kaikki ryhmäsi:





Kuka näkee ja mitä


Kaikki ryhmiin jakamamme postaukset jäävät näkymään omaan profiiliimme. Halutessasi jakaa saman viestin myös piireille tai julkisesti, täytyy sinun postata uudelleen tai jakaa jo ryhmään jaettu postaus uudelleen.  Että vältyttäisiin tuplapostauksilta, kannattaisi ehkä luoda tyhjä piiri jonne tallentaa näitä ryhmäpostauksia ja valitsee sitten sieltä sopivia juttuja uudelleen jaettaviksi.
Jos haluat että ryhmän kommentit seuraavat postauksen mukana, jaa koko julkaisun linkki uudessa postauksessa.

Suljettujen ryhmien viestit näkyvät vain ryhmän muille jäsenille sinun lisäksesi.

Jos et halua Yhteisöpostausten näkyvän omassa profiilivirrassasi, mene Asetukset -sivulle, skrollaa ihan sivun loppuun ja poista ruksi tämän edestä: 
"Näytä Google+ -yhteisöjen viestit Google+ -profiilin Viestit-välilehdessä"

Julkisten ryhmien viestejä on alkanut näkyä myös Koti -virrassa: Tästä eivät kaikki tykkää.
Hyvin suuri ja vilkas ryhmä on Google+ Discuss joka on Googlen oma Yhteisö, sinne postataan paljon ihan roskaakin, moderaattoreita ei usein näy mailla halmeilla ja tällaisia huippupostauksia nostetaan esille... Hmmm.
Toivottavasti tilanteeseen tulee muutos:
(Päivitys: Vic Gundotra kävi kommentoimassa postausta jossa asiaa kritisoitiin ja kertoi että tiimit työskentelevät jo asian kimpussa ja muitakin parannusehdotuksia on otettu huomioon.)







 Jos haluat tietää kuka näkee Yhteisöihin jakamasi postaukset:
Mene omaan profiiliisi, klikkaa Katsele nimellä ja kirjoita vaikka samassa suljetussa Yhteisössä olevan henkilön nimi tai katso Julkinen -vaihtoehdolla mitä kuka tahansa voi nähdä profiilivirrassasi:





Yhteisön omistaja / valvojat / jäsenet


Jotkut omistajat / jäsenet ovat raportoineet ongelmasta: Kaikkien ryhmään liittyneiden nimet eivät näy nimilistassa.  Tästä on annettu Palautetta Googlelle.  Ja nyt toimii, juuri tuli uusi päivityskin nimihaulla.


Jäsenet ja jäsenlista ovat aakkosellisessa järjestyksessä:

  • Pienellä etukirjaimella alkavat nimet ovat nimilistan lopussa, aakkosjärjestyksessä
  • Kyrillisillä kirjaimilla ja muilla erikoiskirjaimilla olevat nimet tulevat näiden jälkeen
  • Moderaattoreiden valinnasta tulee ryhmäläisille erillinen ilmoitus




Yleistä yhteisöistä



- Jos haluat siivota Yhteisökutsujasi omalta Yhteisösivultasi, voit poistaa ne klikkaamalla pikku ruksia kutsun kulmassa.
- Voit poistaa ne joihin et varmasti halua osallistua ja jättää mietintään sellaiset mitkä mahdollisesti sinua kiinnostavat.
- Vaikka et liittyisikään julkiseen Yhteisöön, voit lukea, plussata ja jakaa postauksia mutta et kommentoida.





Statistiikkaa:





All my + on sivusto jolla voit tutkailla omia tilastojasi Google+:aan liittyen. Valitse aikaväli tai lataa kaikki tietosi alusta alkaen: Lataaminen voi viedä hetken aikaa.

Tässä esimerkkinä minun tilastoni: Vaihda oma Google+ ID -numerosi linkin loppuun ja katsele omiasi.

Nyt voit myös nähdä Yhteisösi aktiivisuuden.
Lisää vain minkä tahansa Yhteisön ID linkin loppuun kuten tässä, Google+ Helper Community






Ketkä ovat Yhteisön aktiivisia jäseniä:


- Yrityksille tiedon kultakaivos!

Joko olet aloittanut oman ryhmän?  Mitä pidät tästä uudesta ominaisuudesta?

Mitä muuttaisit / lisäisit?


Lähetä kommentti