keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Miksi Google+ vaietaan Suomessa liki kuoliaaksi?


Olen seuraillut niin nettikirjoituksia, valtamediaa, uusien yrittäjien koulutuksia ja alan lehtiä kuin myös sosiaalisen median "gurujen" puheenvuorojakin ja pakko on todeta ettei Google Plussasta puhuta saatikka kirjoiteta juuri mitään.

Paitsi niitä "Ghost Town" juttuja käännetään englannista, useimmat kilpailijoiden maksamia puffijuttuja. Aavekaupunki, hah. Kaikkea mitä virta tuo ei edes ehdi lukea.

Missä vika?

Onko Plussa vielä niin tuntematon täällä Pohjolan perukoilla?  Ovatko yritykset "mattimyöhäisiä" vai onko syy mediassa?

Kuka pistää paremmaksi vai olenko Suomen seuratuin yksityishenkilö?Tänä päivänä on minut lisännyt piireihinsä lähes 420 000 profiilia, siis henkilöä tai yritystä.

Itse seuraan yli kolmea ja puolta tuhatta sivua sekä henkilöprofiilia.  Google+:n maksimi piireihin lisäämiseen on 5000.

Moni ihmettelee miten pystyn pysymään kärryillä.  Google+:n piirien hallinta tekee kaiken mahdolliseksi, ilman että tulee twittermäinen seuraa mua niin seuraan sua -tilanne.

Plussassa ei ole pakko olla kaveri, vaan yksisuuntainen seuraaminen on ihan ok, jopa suositeltavaa. Kannattaakin unohtaa kaikki vanha SoMe -oppi ja vain heittäytyä mukaan!

LinkedIn vai Plussa?

Kaiken mitä kerron itsestäni, yrityksistäni tai työpaikastani LI:ssä voin paremmin kertoa Google+:ssa.  Eihän siellä voi edes jakaa kuvallisia postauksia jos nettilinkki on surkea.

Endorsements? Jaa-a.
Se tosiasia että minua seuraavat oman alani kansainväliset huiput kertoo ehkä enemmän kuin vallalla oleva ajattelu että LI:ssä otetaan kaikki tulokkaat omiin ympyröihin... Facebook pidetään yksityisenä. Hmmm.


Mikä erottaa Google Plussan muista? 


Edelliseen viitaten Plussassa voi vaikka pelkän yksityisprofiilin kautta kommunikoida helposti eri sidosryhmien kanssa ketään loukkaamatta. Piirit mahdollistavat kanssakäymisen monella eri tasolla.

Lisäksi Google+ tarjoaa mahdollisuuksia joista ei muissa some-kanavissa voi kuin unelmoida:

Kuinka monta kertaa olet Feissarissa tai Twitterissä päässyt kasvokkain keskustelemaan ihan oikeiden julkkisten kanssa? Enkä nyt tarkoita Britneyn PR -porukkaa vaan omien alojensa kansainvälisiä julkkiksia, siis tosifiksuja ihmisiä.

Mitä? Et siis kertaakaan?

No, täytyy hieman kehaista että olen ollut samassa Hangoutissa kutsuttuna seuraavien megajulkkisten kera:
Kokki Anthony Bourdain, rokkistara Robbie Williams, Ron Garan (astronautti joka hengasi maan kiertoradalta), kirjailija John Grisham, CERNin tiedemiehiä, Googlen huippujohtajia eri maista ja monia muita...

Lisäksi olen kommentoimalla postauksiin saanut joskus jopa herkullisen väittelyn aikaiseksi joidenkin USA:n tekniikkabloggareiden tai tunnetun Star Trek -näyttelijän kanssa.

Eihän tällaiseen seuraan Jyväskylän tyttö yleensä pääse, vai mitä?


Miksi vaikenette?


Tämä on nyt vain oma mielipiteeni, mutta luulen että etabloituneet SoMe -kouluttajat tuntevat kuinka palli heiluu.

- Facebook ja Twitter, joskus LinkedIn, joku rohkea jo suosittelee Pinterestiä.

Ei olla kiinnostuttu, ei tunneta, ei osata...  Monimutkaista ja jopa vaikeaa verrattuna kuvien pinnaamiseen netistä.  Voi harmi, eihän asiakkaat enää tarvitse hakukoneoptimointia kun Plussassa olo nostaa sivut sfääreihin - ihan ilmaiseksi.  Shhhhh!

Miksi siis ottaa edes esille koko kiusankappaletta, parempi olla hiljaa ja toivoa että se katoaa.

Google+ on tullut jäädäkseen: Vasta noin 20 % suunnitelluista toiminnoista on otettu käyttöön ja lisää tulee koko ajan: Jos haet Googlesta sanalla Google+, jää +-merkki pois tuloksista.

Oletko miettinyt miksiköhän?


Koska tulevaisuudessa Google+ = Google.+johanna janhonen bloggasi samasta aiheesta ja mukana on myön minun videohaastatteluni:

Miksei G+ iske Suomessa ja miten Plussaa pitäisi käyttää

Plussan puolella on ihan uusi porukka somelaisia, +Tero Toivanen kommentoikin Facebookissa ettei tunne tämän listan ihmisistä juuri ketään.

Miksi pitäisikään?  Eihän siinä ole mitään järkeä että keskustellaan samoista asioista samojen ihmisten kanssa kaikilla somealustoilla, vai mitä?


Jätä kommentti, varsinkin jos olet eri mieltä. Herätellään keskustelua eikä enää vaieta Plussaa manan majoille.


Lähetä kommentti