keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Suomen seuratuin Nobody
Taidan olla Suomen seuratuin ei-kukaan sosiaalisessa mediassa.
Vuoden 2014 lopussa meni miljoona rikki!


Siis puhun nyt henkilöprofiilista, lisäksi tulevat yrityssivuni ja muu SoMe.

Julkisia yrityssivuja tai henkilöprofiileja ei muuten tarvitse lisätä Google+:ssa piireihin, mutta silti pystyy lukemaan niiden postauksia ja niitä myös kommentoimaan. Toisin kuin yhteisöissä, joihin on liityttävä kommentoidakseen.
Seuraajani Google+ palvelussa: Kansainvälistä porukkaa. Lähde: Circlecount.comKuka on Jaana Nyström?


Olen pitkän linjan matkailualan ammattilainen (matkaopas Aurinkomatkoilla ja tuotantopäällikkö Helin Matkat -toimistossa) joka kauan pärjäsi sosiaalisen median peruskäytöllä: Facebook oli harrastuksia, läheisiä ystäviä ja sukulaisia varten, Twitteristä tai muista some-alustoista ei ollut tietoakaan. Sisällöntuotanto tuli tutuksi matkatoimiston verkkosivujen kautta.


Yli kaksikymmentä vuotta matkailualalla alkoi riittää ja rupesin viisikymppisenä miettimään, mikä minusta tulisi isona. Halusin päästä tilanteeseen jossa saisin tehdä sitä mistä nautin, elättäisin itseni eikä minun tarvitsisi perustella visiotani tai tekemisiäni juurta jaksain: Mitäs muita vaihtoehtoja siinä tilanteessa on kuin yrittäjyys!


Siispä sanoin itseni irti hyvin palkatusta, 16 vuotta kestäneestä työstäni ja aloitin opiskelut. Yrittäjäkurssi, matkailun kehittäjäkurssi... Lisäksi jatkuvasti opettelin erilaisten digitaalisten resurssien käyttöä. Matkatoimistossa ollaan vielä tänäkin päivänä melkeinpä kivikaudella mitä netin työkalujen hyödyntämiseen tulee (se mappimäärä ihmisten pöydillä!) joten kaikki oli uutta ja suurin osa myös ihanaa.


Yrittäjäksi suuntautumiseni alussa oli minulla mielessä matkailu - luonnollisesti. Ehkäpä alkaisin kouluttaa matkatoimistovirkailijoita?


Kuitenkin kesäkuussa 2011 Google+ muutti kaiken: Se suoraan sanoen lakaisi jalat alta!


Pivotointia


Tässä vaiheessa täytyy antaa kehut Jyväskylän Protomolle sekä Innotyöverkolle: Protomo on yrityshautomo joka otti minut siipiensä suojaan kaikkien insinöörien ja tekniikkaihmisten joukkoon ja Innotyöverkko kouluttaa myös uusia yrittäjiä.

Vaikka välillä tuntui että olin kuin lihapulla hajuvesimeressä; en ymmärtänyt jargonia tai edes tiennyt mikä yritykseni keihäänkärjeksi tulisi, niin kaikkien upeiden ihmisten tuella homma alkoi lutviutua pikkuhiljaa.

Plussan puolelle


Pääsin sisään Google+:aan heti 29.6.2011 ja olin aivan intopinkeänä: Alusta saakka tuntui että Plussa tarjosi aivan erilaisen ja rikkaamman ympäristön kuin mihin olin Facebookissa tottunut. Huutelin ensimmäisen kerran 30.6 julkisesti.

Google+ Aikajana nettisivuna: Kiitokset tästä työkalusta +Jari Huomo !


Jotenkin Plussa vetosi minuun ja näin jo alun alkaen sen mahdollisuudet niin yrityksille kuin yksityisillekin. Aloin perehtyä alustaan tarkemmin ja kirjoittelinkin pian suomenkielisiä ohjeita käyttäjille. Pikkuhiljaa vaihdoin kielen englanniksi ja sain paljon entistä suuremman lukijakunnan.

Päätin jo elokussa 2011 että tästä teen itselleni ammatin...

Julkisesti postaaminen ja tiedon jakaminen tuntui hyvin luonnolliselta, samaa linjaa olen jatkanut edelleen. Jos muuten tuntuu ettei suomenkielisiä postauksia palvelussa haulla löydy, kokeile hakea englanniksi. Hyvin monet ovat vaihtaneet käyttökieltä koska Plussa on erittäin kansainvälinen.Läpimurto


Marraskuussa 2011 Google lähestyi minua sähköpostilla: Kysyivät saisivatko he verifioida profiilini ja käyttää sitä uusille tulijoille suositeltavien listalla Suomessa. Siispä ensimmäisten joukossa koko maailmassa sain V -merkinnän nimeni perään sekä ns. vanity urlin eikä ketään muuta voida verifioida samalla nimellä: http://google.fi/JaanaNyström

Verifioitu profiili: V nimen perässä


11.7.2012 tapahtui jotain melko hämmentävää. Yks’ kaks seuraajamääräni kasvoi aivan älyttömästi. Normaalin 100-200 uuden piireihin lisääjän sijaan määrät alkoivat olla 4000 luokkaa - vuorokaudessa. Olin ehtinyt “orgaanisesti” kerätä jo kunnioitettavat 54 000 piirittäjää, mutta nyt homma repesi täysin.
Ryhdyin selvittämään mistä tämä yhtäkkinen lisäys johtui:

Minut oli laitettu Yhdysvaltain suositeltujen käyttäjien listalle eli SUL:iin! (Suggested users list, kaikki uudet Google+ tilin luojat näkevät sen.)Seuraajamäärän kasvu, lähde Circlecount.com


Tätä massaseuraamista kesti 3.10.2012 saakka jolloin porukka SULissa vaihtui. Hyvä niin, saivat muutkin mahdollisuuden - ja minä hengähdystauon! Lukuni tuolloin oli 426 927 seuraajaa. Edelleen olen tietääkseni Suomen listalla, tosin näkymä vaihtelee käyttäjäkohtaisesti.

Usein SULsta pois kierrätettyjen seuraajamäärät kääntyvät jyrkkään laskuun tai miinuspuolelle mutta niin ei onneksi käynyt minun kohdallani: Johtuneeko siitä että koko ajan johdonmukaisesti olin oma itseni. Postasin minua kiinnostavia asioita, suosittelin vain todella hyviä juttuja.

Jaoin Google+ tietoutta sekä uusille tulijoille että vanhoille ketuille, tein tutkimuksia ja olin jopa ensimmäisenä kertomassa löytämistäni uusista toiminnoista tai niiden sovelluksista.Blogistan


Bloggaus oli seuraava askel, enkä suinkaan tyytynyt vain yhteen Plussasta kertovaan blogiin vaan kirjoitan kahta. Toinen on suomeksi ja toinen englanniksi.

Kiinnostusta tuntuu riittävän: Vaikka en ole blogeja sen kummemmin mainostanut missään niin tällä hetkellä suomenkielisellä blogilla http://googleplussa.blogspot.fi/ on ollut noin 35 000 lukukertaa ja suositummalla englanninkielisellä http://googleplushelper.blogspot.fi/ jo yli 100 000, eli noin kymppitonni kuukaudessa. 
Ei paha niche -aiheelle.


Tottakai otin heti käyttöön molempiin Blogger -blogeihini Google+ kommentit kun sellainen mahdollisuus tuli!Summa summarum


Edelleen Google taitaa pitää minun sisällöstäni: Virallinen +Google+ Help  -sivu on jakanut postauksiani julkisesti sekä suositellut myös minun profiiliani jaetussa piirissä.

Kuulun huippusalaiseen yhteisöön jossa on 28 jäsentä: Suora linja pääkonttorille. Shhh!

Autan kehittämään alustaa ja jatkan uusien tulokkaiden opastusta. Lisäksi minut vastikään hyväksyttiin mukaan Googlen Top Contributor -ohjelmaan, nimenomaan Google+ puolelta. Tämä on ihan uusi juttu myös Googlelle, pääpainoalueena Google+ Help -yhteisö.

Entäpä se yritykseni keihäänkärki?
Google+, tietty! Ja matkailu, luonnollisesti.


SomeTime 2013 -tapahtuman Live Hangouts on Air -lähetysstudio

Kunpa vain yritykset havahtuisivat myös Suomessa ymmärtämään mitenkä laajalle Plussan lonkerot ulottuvat. 
Googlen haku poimii mielellään Plussan yrityssivuja hakutuloksiin.
Plussan käyttäjille suositellaan laajennetuissa piireissä olevien profiilien kautta myös yritysten sivuja.
Yrityksen profiilisivun kaikki teksti = avainsanoja jotka Googlen haku huomioi.
Ja paljon muuta. Ilmaiseksi.

Google Apps -käyttäjille on tarjolla Google+ Premium. 15 henkeä voi yhtäaikaisesti voi osallistua videopuheluun.


Google+ on edelleen ehdoton suosikkini niin yksityisesti kuin yrityksen kannalta, kaikkien muiden Googlen tuotteiden integrointi G+ alustan kanssa on hyvällä alulla ja jatkoa seuraa. 

Olen onnekas: Teen rakastamaani työtä oman yritykseni parissa ja koulutan yrityksiä sekä yhteisöjä Plussan saloihin.
Hangoutit eli Google+ videopuhelut ovat vain yksi tapa viestiä Plussan avulla.  
Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä.


Ei kommentteja: