keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Google+ 100 miljoonan raja rikki, Puhutaan Bisnestä ja Timeline
Iloisia uutisia Plussan puolelta!

Tilastomies Paul Allen kertoo meitä olevan jo yli 100 miljoonaa. Kasvuvauhti on melkoinen, sillä vasta muutama viikko sitten Googlen Larry Page ilmoitti luvuksi 90 miljoonaa.  Semmoinen kymmenen prosentin kasvu reilussa parissa viikossa? Uskomatonta.

Paul Allenia on kyllä uskominen sillä hänen ennustuksensa ovat pitäneet paikkansa hyvinkin tarkasti.

Mitäpä tästä tuumivat nyt ne Google Plussaa jo useaan otteesen hautaamassa olleet, negatiiviset bloggarit ja lehtimiehet?  Lopullinen luku tämän vuoden tappiin päästyämme olisi siis Allenin mukaan 345 miljoonaa käyttäjää jos keskimäärin 750 000 uutta siirtyy päivittäin Plussan puolelle. Tosin hän uskoo vieläkin suurempaan suosioon ja veikkaa yli 400 miljoonaa käyttäjää. Jääpä nähtäväksi!

Tätäkin kuvaa käytettiin paljon... Hmm.
Puhutaanpa bisnestä!

Suomalaisyrityksiä joilla on Google+ Sivu on jo reippaat kuutisen sataa, mutta aktiivisia elikkä postaavia näistä on vain alle sata. Tässä on linkki "Aktiivisten yritysten piiriin".  Lisätkääpä omiin rinkuloihinne!

Ihmettelen vain, mitä ne muut reilut viisisataa kuvittelevat tekevänsä? Onko nyt kyseessä 'nimen varaus' ja astialle palataan sitten joskus. Jos edes palataan...

Suosittelen hiukkasen reippaampaa otetta, paikalla on jo reilut 25000 potentiaalista suomalaista asiakasta ja lisäksi kaikki ulkomaan elävät.  Kansainvälistyminen on Plussan myötä helpompaa kuin koskaan: Googlen haku poimii ilmaiseksi avainsanat profiilisivulta sekä myös postauksista ja sijoitus hakutuloksissa nousee kuin itsestään.
Mutta vain jos sieltä löytyy mitä poimia, ilman sisältöä tulee tenkkapoo.

Sosiaalisen median ala on melko hyvin edustettuna mutta ainahan parantamisen varaa on:  Moni Twitterissä ja Facebookissa ahkerasti seurusteleva ammattilainen on jättänyt Plussan miinukselle.  Ehkä seuraajaparvi ei ole vielä pyrähtänyt paikalle ja ujostellaan aloittaa ns. tyhjän päältä, melkein kuin alusta, kun pitäisi olemattomille piireille postata.

No jaa, ehtiihän sitä vielä, vai mitä?
Facebookin Aikajana 

Kovasti polemiikkiä herättänyt Timeline on täällä, vai onko jo kaikilla? Minulla aikajana on ollut käytössä jo pidemmän aikaa, ihan hauska juttuhan tuo on.  Onneksi ei ole mitään hävettävää tullut tehtyä (hehheh) tai ainakaan kuvia en ole todisteeksi ladannut eikä minua ole kukaan sellaisiin tägännytkään.

Joko olet ehtinyt siivota tarvittavat? :-)  Vai oliko mitään siivottavaa?


6 kommenttia:

Timo Kantola kirjoitti...

Aikajana on ihan passeli lisäke Facebookin seinille. Entä plussan puolella? Miten aikajana siellä illmenee?
Firmoja plussassa on, mutta monelle ei ole vielä selvää, miten sitä voisi firman hyväksi käyttää? Ei minullekkaan.
Minulla on kuitenkin plussassa työprofiili ja sisäiseen viestintään plussaa jo hieman käytellään . Hangout on osoittautunut varsin käteväksi työkaluksi.

Unknown kirjoitti...

Ihan Timelinea ei Google+:ssa ole, mutta paljon parempi profiili ken sen viitsii täyttää.
Kannattaisi miettiä miten Plussan firmasivua voi hyödyntää koska tarpeet ovat niin erilaiset.
Saisiko esimerkkejä?
Hangout on todella hyvä systeemi!

Petteri Ovaskainen kirjoitti...

Timeline tuli kans otettua vuoden lopussa ja ei se kovin ihmeellinen ollu omasta mielestä, eikä niitä historioita kukaan jaksa edes selata? No kuitenkin päätin sitten ottaa ja tyhjentää ajankuluksi seinän ihan tyhjilleen, mitä nyt uusimmat viestit jätin ja nekin koskivat vain sitä mitä kaikkea hyvää plussan puolella on ym.. Eikä bookissa tosiaankaan ollut mitään sellaista mitä kukaan ei olisi saanut nähdä.

No poistelin niitä useampana päivänä vähän kerrallaan ja sitten oli jäljellä vain jokunen kuvan postaus ja nämä plussan mainostukset(koska olin tekemässä lähtöä plussan puolelle pikkuhiljaa). Toisella paikkakunnalla sitten kävin tietysti toisella koneella bookissa ja kävin katsomassa omaa seinää ja kaikki mitä olin poistanu, oli tullu takas :D perhana!! sitten taas ku tulin kotia niin kaikki oli taas siellä ja mitään ollu hävinny.. että näin sitä annetaan ymmärtää että tietojen poistaminen onnistuu helposti. Eli minkä laitat nettiin niin todellakin taitaa pysyä siellä?

Mitä tulee yritysten sivuihin niin luulis nyt yrittäjänä että kannattaa käyttää kaikki mahdollinen mainostaminen hyväksi, ja varsinkin kun tämäkin on ilmaista. Yhtä kamua olen yrittänyt saada tulemaan plussan puolelle kun vasta perusti oman yrityksen, niin saisi täälläkin sitten ehkä yritystään enemmän esille, vaikka kotisivut löytyykin ja ryhmä fb:ssä.

Tietysti riippuu varmasti yrityksestä, että onko sellainen joka voisi aktiivisesti postailla uutisia ym. Mut eihän sinusta/yrityksestäsi kukaan tiedä, jos et itse ole aktiivinen tekemään töitä sen suhteen.

Hangouttia ei ole vielä tullut kokeiltua koska se lisäosa ei vaan millään suostu asentumaan ja samaa virhettä googlen mukaan on ollu muillakin, tiedä sit paljonko sitä tulisi edes käytettyä.. ehkä perheen kanssa enimmäkseen :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos kommentista! Ihme juttu tuo Facebook -seinän tyhjennyksen epäonnistuminen, onkohan kukaan muu kokenut vastaavaa?

Totta turiset, nyt pitäisi yritysten siirtyä kipin kapin Plussan puolellekin, eihän niitä päivityksiä niin hurjasti tarvitse laittaa. Pääasia olisi käydä katsomassa onko tullut kommentteja sekä vastailla niihin! Ettei vaan yksipuolisesti työnnä tavaraa virtaan.

Suosittelen Hangoutia, eikä sen tarvitse edes olla perheen kanssa, rohkeasti vain mukaan julkisiin hengailuihin jos englanti luistaa, ensin voi vähän kuunnella ja hypätä sit mukaan jutusteluun. Hyvähän tietty on se tekniikka harjoitella vaikka ensin tuttujen kera.

Siis Google Talk plugin ei toimi vai mikä siinä on? Minulle sattui sama juttu mutta siitä on jo kauan aikaa. Tosin vanhalla läppärilläni ei se tahdo toimia vieläkään vaan kaatuilee, ilmeisesti pitää olla enemmän vääntöä.

Petteri Ovaskainen kirjoitti...

Siis kun tuosta oikealta klikkaa "Aloita hangout" niin tulee ikkuna jossa sanotaan:

"Jos haluat aloittaa Google+ Hangouts -palvelun käytön, asenna ensin Googlen ääni- ja videokeskustelun laajennus"

sitten voi imuttaa sen asennustiedoston.. ja ja ja..

rupesin tässä tekemään ihan tarkalleen mitä ilmoittaa jne ku samalla yritän asentaa.. ja ja .. se asentui :D

Johtuu siis todennäköisesti siitä että vasta parisen viikkoo sitten asensin kaiken uusiks koneelle, teen tän yleensä kerran vuoteen ja nähtävästi oli kaikkea ylimääräistä taas tullu vuoden sisään laitettua kerran nyt asentui ilman mitään ongelmia :)

Unknown kirjoitti...

Hieno juttu, sit vain hengaamaan! :-)