perjantai 17. helmikuuta 2012

Google Plussan käytön aloitus osa 1

Tein pojalleni Jesselle suomenkielisten ohjeiden mukaan Google-tilin, lisäsin mukaan Google+ palvelun ja otin samalla ruutukaappauksia matkalta. Tässä tulos, toivottavasti auttaa muitakin Plussan puolelle halajavia!

Ihan ensimmäiseksi uusille käyttäjille luodaan Google-tili jos sellaista ei jo ole. Määritetään sähköpostiosoite @gmail -päätteellä, salasana ja muuta tärkeää. Tässä tarkemmat ohjeet tilin luomiseen ja täällä Google+ käytön aloittamiseen.  Ole tarkkana tilin luomisessa, syntymäaika oikein, katso että nimessäsi on isot alkukirjaimet ja valitse hyvä, isokokoinen profiilikuva.

Kuvateksti kertoo mitä olin tekemässä:  (Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Profiilin luominen Google+ palveluunEtsitään ihmisiä muista mailipalveluistaTuttuja jo Plussan puolella? Haku nimellä.Helppoa ja hauskaa!Suositellut käyttäjät joita voit lisätä piireihisi:
Vielä jenkkihömppää pullollaan mutta työskentelen kovasti että saamme omia suositteluja suomalaisista käyttäjistä. Olen yhteydessä Googleen asian tiimoilta.Klikkaa lista auki, lisää kaikki punaisesta tabista vasemmalla tai vain haluamasi yksitellen.
Klikkaamalla yksittäistä käyttäjää näet viimeisimmät postaukset.


Oikealla ylhäällä on yksilökohtainen 'Lisää piireihin' tabi, viemällä hiiren sen päälle aukeaa luettelo piireistäsi. Laita ruksi haluamallesi kohdalle ja tarkastelemasi profiili siirtyy siihen piiriin;
Tabi muuttuu vihreäksi ja siinä näkyy piirin nimi.


Sitten täytetään lisää profiilitietoja: Loput tiedot voit täyttää omalla profiilisivullasi.Täytettyäsi haluamasi tiedot, näyttää Google+ aloitussivu tältä.


Jatketaan muiden toimintojen tarkastelua Google+ käytön aloitus -sarjan kakkososassa!
6 kommenttia:

Timo Kantola kirjoitti...

Perusjutut selkeästi paketoituna :)
Pistin jakoon työpaikalla.

Unknown kirjoitti...

Hienoa, toivottavasti kynnys siirtyä Plussan puolelle madaltuu monelle! :-)

Unknown kirjoitti...

Käytän plussaa opetuksessa. Ensi syksynä alkavalle kurssille pistän tämän linkin oppaaksi. Kiitos.

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla! Minulta on aiheesta tulossa sähkökirjakin kesän korvalla, siinä mennään vähän syvemmälle Plussan syövereihin.

pentti kirjoitti...

Mainio opas! Vielä ei ole käyttöä tuolle, vaikka tili onkin, mutta sitä ei koskaan tiedä...

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla! Toivottavasti on ihan konkreettista hyötyä neuvoistani, rohkeasti mukaan vain! :-)