torstai 8. maaliskuuta 2012

Onko sinulla mielipiteitä? Julkaise ne!


Luvassa on sekametelisoppaa!

Tänään olen pohdiskellut erinäisiä asioita ja sen huomaa myös päivän aiheista: Sitä sun tätä on tarjolla.Bloggaamisesta ja Plussaan kirjoittelusta

Olen lueskellut toisten kirjoittamia blogeja. Jotkut postauksista ovat hyvinkin lyhyitä, toiset taas vääntävät enemmän tekstiä yhdellä kertaa. Vaihtelu virkistää sanotaan.

Luetko mielelläsi pitkiä juttuja?

Näköjään minulla ainakin riittää paljon asiaa kerralla. Kun tutkiskelen omia kirjoituksiani tässäkin blogissa vain pari on lyhyemmänpuoleista ja muut taas hyvinkin venähtäneitä. Kaiketi yritän varmistaa viestin perille menon mahdollisimman hyvin.
Kumma juttu mutta ne lyhykäiseni eivät ole ollenkaan niin suosittuja lukijoiden keskuudessa...

Sama pätee myös Google+:aan: Toisten postaukset ovat usein pohdiskelevia ja asiaan pureutuvia kun toiset taas heittelevät linkkejä tai Twitter -tyyppisiä päivityksiä.  Kummallakin suuntauksella on omat puolustajansa.
Itse tykkään lukea hyvin kirjoitettua, miltei bloginomaista postausta Plussassakin; Usein parhaat keskustelut syntyvät juuri mielipiteitä herättävien ja asiaan paneutuneiden artikkelien alle.

Mielestäni kaikki 4Square, Klout, Empire Avenue, pelilliset ja kauppareissupäivitykset saisi suosiolla jättää Facebookin tai Twitterin puolelle...  

Tästä on käyty keskustelua (englanniksi) useaankin otteeseen.  Mielipiteitä?
Kommentoikaa, kiitos!

Ja sitten siirrytään ihan muihin asioihin.


Uutiset, päivitykset ja linkit eli ‘Jaa kuulumiset’ -boxi

Voit päivittää statustasi Facebookin tapaan, lisätä linkkejä, kuvia tai videoita. Myös oman sijainnin lisääminen onnistuu, mobiililaitteella paremmin sillä kiinteän yhteyden sijainniksi tulee usein se lähin linkkiasema.
Tekstin muokkaukseen on omat konstinsa:

*sana* = sana   _sana_ = sana ja -sana- = sana

Tällä tavalla voit luoda otsikoita ja korostaa tekstin osia.
Onneksi tekstejä voi editoida myös julkaisun jälkeen: Jos laitat kaksi :-) hymynaamaa tekstin sisään ilman rivinvaihtoa enterillä on tuloksena yliviivaus, samoin jos - on jossain tekstin sisällä kaksi kertaa.

Kun liität linkin postaukseesi, käytä linkkiboxia. Ehdotettu pikkukuvake ei aina ole juuri se mikä parhaiten kuvaa linkkisi sisältöä, mutta saat vaihdettua kuvan sen yläpuolella olevilla nuolinäppäimillä ja myös poistettua kokonaan X:ää painamalla.


Kuva olis kiva!

Kun julkaiset postauksia, muista liittää aina mukaan kuva tai linkki. Pelkkä teksti on pitkäveteistä luettavaa.  Jos linkistä ei tule hyvä pikkukuva tai se on muuten vain tylsän näköinen, lisää ensin kuva ja sitten vasta linkki tekstin sekaan.
Näin postaus huomataan varmasti paremmin.
Mainostyökalua käyttämällä (Creative Kit) saat kuviisi hauskoja tekstejä:
Julkaisuaika ja muuta hyödyllistä yläreunassa

Jos liikutat hiirtä postauksen päällä tulee näkyviin julkaisuaika ja mahdollisen muokkauksen aika. Seuraavana näkyy missä muodossa on julkaistu: Julkinen tai rajoitettu. Klikkaamalla tätä (rajoitettu) näet kenelle muulle uutinen on mennyt.  Voit myös samalla lisätä pikkukuvista ihmisiä piireihisi.

Kellonaikaa hiiren keskirullalla napsauttamalla aukeaa julkaisu omaan välilehteensä, näin voit lukea rauhassa pidemmänkin kirjoituksen ja jäädä vaikka seuraamaan kommenttien kertymistä sivua välillä freesaamalla.
Tai jos olet jakamassa postausta niin tällä konstilla ei jakoikkuna karkaa ylöspäin ennenkuin olet ehtinyt valita ne piirit kenelle jaat.

Tulossa on uusi vilkkaassa virrassa kommentointia helpottava toiminto: Jos haluat kommentoida johonkin postaukseen, klikkaa mitä tahansa kohtaa sen tekstistä. Vasemman sivuviivan pitäisi muuttua siniseksi ja julkaisun lakata karkaamasta ylöspäin.Sananen yleisesti Plussaan liittyen

Postaa aina silloin tällöin jotain ihan julkisesti, sillä miettiessään lisätäkö sinut piireihinsä vai ei, ihmiset katsovat myös profiiliasi. Jos päivityksiä ei näy eli kaikki on kohdennettu piireille, ei välttämättä rinkulointia tapahdu.

Kun kommentoit, muista olla kohtelias. Jos olet ihan eri mieltä jostakin asiasta, ei siitä tarvitse alkaa rähisemään...

Mielipiteitä kuten meitäkin on moneksi.  Keskustelusta tulee paljon mielenkiintoisempi kun asiallisesti perustelet oman kantasi.

Kiukkuisena kommentointi ketuttaa kaikkia!

Kannattaa rohkeasti lisätä uusia ihmisiä piireihin, kommentoida, ottaa osaa keskusteluihin, jakaa muiden julkaisuja omille piireillesi tai ihan julkisestikin ja olla muuten vain mukana menossa; Eikä välttämättä pelkästään suomalaisporukoissa.  Kutsun Google+:aa ikkunaksi maailmaan, kaikki asiantuntijat eri aloilta ovat vain piirityksen päässä ja virtaasi tulee tuutin täydeltä mielenkiintoista tavaraa.

Google+:ssa ei ehkä niinkään ole kysymys ihmisistä kuin kiinnostuksen kohteista ja omista intohimoista tai harrastuksista.

Kuinka sinä olet ruvennut käyttämään Plussaa? 

Ei kommentteja: