tiistai 27. maaliskuuta 2012

Piireihin pääsyn perusasiat


Kun Google+:ssa siirrät hiiren osoittimen jonkun käyttäjän nimen päälle tulee näkyviin hovercard tai 'käyntikortti'. Kortin kuvaa tai nimeä klikkaamalla pääset henkilön tai yrityssivun profiiliin, Viestit -sivulle. Tässä on sinulle tai yrityksellesi valmis kahden sekunnin pitchipaikka: Yhdellä silmäyksellä voit kertoa paljon itsestäsi. Hyvin usein ratkaisee sen, lisääkö katselija sinut piireihinsä vai ei.

Hovercardin teksti valikoituu muutamien seikkojen mukaan:

Tietojen näkyvyys muuttuu kun täytät profiilisivuasi

- Asuinpaikka näkyy jos et ole täyttänyt mitään muuta.

- Tagline (eli nimesi ja viiden kuvan sarjan tai leikekirjakuvien välinen teksti) näkyy aina jos se on lyhyempi kuin 25 merkkiä. Käytä tätä vaihtoehtoa jos et halua näyttää työnantajaasi ensin.


Jos Tagline on pidempi kuin 25 merkkiä, on näkyvyysjärjestys seuraava:

- Työnantajat. Paitsi jos et ole rastittanut 'Nykyinen' -ruutua, silloin näkyy...

- Paikat joissa olen asunut. Paitsi jos et ole klikannut vihreätä pylpyrää siniseksi (aseta nykyinen sijainti napsauttamalla) muokkaustilassa, jolloin näkyy...

- Ammatti. Jos tämäkin kohta on tyhjä niin silloin näkyy...

- Tagline kun edelliset kolme kohtaa ovat täyttämättä, riippumatta sen pituudesta.

Täytettyäsi kaikki kohdat: Jos haluat kertoa itsestäsi enemmän hovercardissa ja silti pitää Taglinesi siistinä sekä tekstin kokonaan näkyvissä, käytä 'Työnantajat' kohtaa, muista laittaa rasti 'Nykyinen' ruutuun.

Kaikkien näiden näkyvyys riippuu myös yksityisyysasetuksistasi: Jos olen valinnut 'Julkinen' vaihtoehdon kuhunkin kohtaan niin aivan kaikki näkevät edellämainitut, myös sellaiset jotka eivät muuten Plussaa käytä. Muuten tiedot näkyvät vain valituille.

Plussaaja Mark Traphagen kirjoitti Virante- sivustollaan asiasta hyvin englanniksi.


Täytetyt tiedot korostuvat eri tavalla eri yhteyksissä:

GooglePlus Suomi näyttää tietoni näin:


Suomi-plussaajia listalla näytän tällaiselta:


Tässä profiilini Circlecount -sivustolta: 
 Tagline ylinnä, sitten ammatti, työnantajakohta suluissa ja sijainti.

Kannattaa siis huolella täyttää profiilin kaikki kohdat ja lisäksi vielä vapaamuotoisesti kertoa lisää. Mutta miksi, saatat kysyä?

Plussaaja Mika Latvala kirjoitti hyvän postauksen profiilisivujen tärkeydestä:
Miksi lisäisin sinut piireihini?

Saan säännöllisen epäsäännöllisesti ilmoituksia siitä, että joku on lisännyt minut piireihinsä. Pyrin aina katsomaan kyseisen henkilön profiilin ja mikäli löydän sen kiinnostavaksi, lisään hänet yleensä omiin piireihini (suomalaisten kohdalla rima on matalammalla, mutta ei kuitenkaan maassa). Poikkeuksen tekevät nämä "naamattomat".Kuvittele, että olet bileissä. Haluat tutustua ihmisiin ja löydätkin bileväen seasta kiinnostavan tyypin. Kiinnostava henkilö kertoo itsestään tiettyjä asioita, vaikkapa työstään, harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Huomaat, että olette kiinnostuneita samoista asioista. Et kuitenkaan kerro itsestäsi mitään, joten saat drinkit naamallesi ja tuttavuutenne lopahtaa välittömästi siihen.

Kukaan ei varmasti käyttäydy näin normaalissa elämässä. Plussan piirit ovat hieman saman tyylisiä kuin nuo bileet. Kuvittele, että piirisi sisältää juuri ne juhlissa tapaamasi ihmiset: Voit rakentaa niin monta piiriä kuin haluat ja lajitella eri tyyppiset ihmiset eri piireihin. Sen jälkeen voit kutsua tietyn piirin (tai vaikkapa useita) bileisiisi (=jaat piireillesi erilaisia viestejä) ja homma toimii!Kuitenkin kannattaa joskus myös jakaa edes jotain julkisesti. Miksikö? Juuri siksi, että kun tuntematon haluaa lisätä sinut piireihinsä, hän katsoo julkisen profiilisi. Hän etsii julkaisuistasi mielenkiintoisia asioita ja hän myös tarkistaa profiilisi - aivan kuten minäkin teen. Ellei siellä ole mitään mielenkiintoista, tulet saamaan ne "drinkit naamallesi".Asiasta aivan muualle: 
Olipa hienoa taas nähdä suomalaismenestystä Formula ykkösissä!  Jäämies hallitsi myös märällä ajon vaikkei ollut päässyt ollenkaan treenaamaan sadekelin renkailla.  Onnea Kimi Räikkönen Malesian viitossijasta!

Jäämies jääautossa


Muistilista:
Täytä profiilisi, älä ole "Sinipää" ja postaa julkisestikin. Saat aivan varmasti enemmän irti Google+:sta!
Sukella rohkeasti mukaan, meitä on jo melkomoinen aktiiviporukka Plussan puolella.

Ei kommentteja: