lauantai 10. maaliskuuta 2012

Plussakirja Guy Kawasakilta ja Ripples

Eräs lempiseurattaviani koko Google+:n olemassaoloajan on ollut Guy Kawasaki; Tuottelias kirjailija sekä entinen Apple -evankelista. Guy on kirjoittanut monia hyviä kirjoja yrittäjille mutta lempparini on ehkä Enchantment, tai no, oli ennen What The Plus -kirjaa. Edelläolevasta linkistä pääsee Guyn omille kirjasivuille.

Nyt kun sähkökirja on ilmestynyt niin voinen paljastaa että olin mukana alusta alkaen: Guy lähestyi minua privaattiviestillä jo viime vuoden puolella ja pyysi Google+ asiantuntijan ominaisuudessa olemaan mukana luomisprosessissa.  Ja minähän olin, koko ajan loppuun saakka.


Kyllä oli mielenkiintoinen prosessi!
Hienoa oli saada nähdä oikean kirjailijan työskentelyä ja metodeja. Dropbox kolisi jatkuvasti kun Guy päivitti erilaisia versioita e-kirjasta joita kävin vähän väliä kommentoimassa, mailit lentelivät välillämme ja hitaasti mutta varmasti kirja sai lopullisen muotonsa. Mikä loistava opin paikka omaa tulevaa Google+ -kirjaani ajatellen!

Mitenkäs se vanha sanonta kuuluu; Kunnia menee mutta maine kasvaa! 
No ihan ei onneksi ole kunnia mennyt mutta täytyy myöntää että mainetta tuli kirjassa olevan nimeni maininnan myötä rutkasti. Hurja rinkulointirumba on meneillään.
Pitihän minunkin sitten hiukka kirjaa mainostaa ja kuinka ollakaan itse kirjailija pistäytyi kiittämässä ja lisäämässä kommentin postaukseeni!

'What the Plus' on viihdyttävä ja kertomuksenomainen johdatus Google+:n ihmeelliseen maailmaan josta varmasti saavat paljon irti niin uudet kuin vanhatkin käyttäjät. Toivottavasti omasta, suomenkielisestä kirjastani tulee yhtä hyvä vaikka katsantokantani onkin erilainen.

Tämä ei ole uusi juttu mutta mahtaakohan muita suomalaisia olla yhtä hyvissä piireissä? Google+:n nokkamies Bradley Horowitz ei ketään ihan kevein perustein rinkuloi! :-)
Ripples suomenkielisessä Plussassa

Varsinkin yrityksille mieluisa työkalu, Ripples näyttää miten Google+:ssa julkaistu postaus on levinnyt julkisten jakojen kautta. Omille piireille jaetut postaukset eivät varsinaisesti näy muuten kuin kokonaisluvussa.  Tämä on erinomainen työkalu etsiä 'jakajia' eli niitä ihmisiä joilla on oikeasti vaikutusta sanoman leviämiseen.

Mielenkiintoista on huomata kuinka vähän loppuviimein ihmiset jakavat ihan julkisesti. Katsotaanpa vaikka erästä postaustani:
Kaikkien aikojen suosituin julkaisuni: 4495 jakoa joista vain 1653 julkista eli suurin osa on jakanut piireilleen.  Näin ollen ei tämäntyylinen Google+ käyttö rekisteröidy minnekään, eli kun ulkopuoliset instanssit tekevät käyttöastetta mittaavia tutkimuksia, karkeasti kaksi kolmasosaa tiedosta on piilossa.

Voit myös katsella 'renkaiden' laajenemista minkä tahansa Google+ postauksen ollessa kyseessä klikkaamalla tätä linkkiä ja lisäämällä permalinkin tai julkaisun URLin.

Ripples? Mikä olisi sopiva suomenkielinen nimi tälle toiminnolle?  Pistäkääpäs harmaat aivosolut töihin ja heittäkää ehdotuksia!Ei kommentteja: