tiistai 6. maaliskuuta 2012

Mobiilisti natsaa ja mistä kohistaan?

Riippuen siitä millä kielellä Plussaa käytät, näkyy virrassa suosittuja julkisia postauksia.

Vieraita postauksia?
Jotkut suomen kielellä Plussailevat ovat olleet ihmeissään kun vieraiden postauksia näkyy virrassa ja ovat syyttäneet näitä postaajia yksityisyysasetusten vääristä säädöistä...
Siitä ei ole suinkaan kyse!  Vain sinä itse voit vaikuttaa siihen mitä virrassasi näkyy.


Mistä kohistaan tai What's Hot

Suosittuja julkaisuja nostetaan kaikkien virtaan ihan Googlen toimesta ja se onkin oiva keino löytää hyvää sisältöä ja uusia rinkuloitavia.  Lähes joka kieliversiolla on oma suosittujen virtansa, riippuu käyttökielestä.

En tahdo!

Plussaaja Jaakko Paarvala kiteytti näin hienosti mitä voi tehdä jos haluaa vain pysyä pikkupiireissä:

"Mistä kohistaan liukusäädin on syytä säätää nollille, eli "älä näytä streamissä Mistä kohistaan- kohteita". Helpoiten tämä sujuu, kun menet tänne ja käytät liukusäädintä, joka löytyy heti 'Mistä kohistaan' -otsikon oikealta puolelta. Toivottavasti auttaa."

Suosittelen kylläkin uusille käyttäjille vääntämään suomen kielellä nupin kaakkoon eli seuraamaan kaikkea mielenkiintoista mitä virta tuo tullessaan! :-)

Tässä asennekasvatusta uusille plussaajille: Älkää jääkö vain omiin piireihin pyörimään kun mahdollisuudet ovat mahtavat oppia uutta, tutustua uusiin ihmisiin ja keskustella kaikesta mahdollisesta auringon alla.


Kokeile Plussan käyttöä eri kielillä:

Kielen vaihto onnistuu Google+ asetuksistasi: Itsekin surffailen US englanniksi ja suomeksi. Selain täytyy freesata uudelleen kielen vaihdon jälkeen ja Google pyytää uudelleen kirjautumista / salasanaa.

'Kotisivun' eli päävirran yläosan oikeassa reunassa lukee 'asetukset', kun siitä klikkaa pääset tänne:
Vasemmalla näkyy languages tai kieli. Siitä saat valittua itsellesi vaikka useitakin vaihtoehtoja näkymään. Pääkieli on sitten se minkä kohdalla 'lukee Ensisijainen kieli' (primary). Voit seikkailla useiden eri kielten välillä.
Oma historiikki esille

Paras juttu mielestäni sitten Plussan käyttöönoton on Jari Huomon kehittelemä Google+ Timeline josta näkee millaisia juttuja olen kirjoitellut ja mitkä niistä ovat olleet suosituimpia. Parhaat ovat päässeet englanninkieliselle 'What's Hot' -listalle (yleensä käytän Plussaa kielenä US English).

Vaihda oma Google+ ID:si (pitkä numerosarja profiilisivun osoitteessa) URLiin eli webbiosoitteeseen ja katso miltä sinun historiikkisi näyttää!  Voit tutkailla menneisyyttäsi myös muilla vaihtoehdoilla; Uusimmasta vanhimpaan tai päinvastoin. Milloin postasit ensimmäistä kertaa? Sekin selviää.

Toinen tapa katsella parhaita postauksiasi on tämä: Esimerkkinä Melody Lynn.


Joko olet mobiilisti Plussan puolella?


Jaa päivityksiä ja seuraa lähipiirisi tapahtumia Google+ -mobiilipalvelussa.

- Jaa ajatuksesi ja sijaintisi.
- Lähetä ottamasi kuvat ja videot palveluun välittömästi.
- Tilaa piiriesi päivitykset streamiisi.
- Kirjaudu paikkoihin.
- Tee suunnitelmia liikkeellä ollessasi ryhmäviestien avulla.
- Tarkastele sinulle tärkeiden ihmisten päivityksiä.

Ja nyt myös Hangout toimii mobiilivehkeistä! :-) Taitaa vaatia myös etupuolen kameran.  Tosin et voi itse aloittaa hangoutia muuten kuin täysin mobiilipiirille Messenger -keskustelusta, mutta kun saat kutsun tai näet virrassasi jonkun olevan Hangoutissa, voit liittyä mukaan hengaamaan. Hakemalla Google+:sta sanoilla "is hanging out" tai "on juuri nyt Hangoutissa" (käyttökielestä riippuen) löydät myös piiriesi tai julkisia 'roikkoja'.Miten muuten tämä blogi toimii mobiililaitteissa?
Minulla itselläni on sellainen puhelin jolla soitetaan ja tekstataan. Samsungin Galaxy Tab (se pienempi, olisko 8-tuumainen) on surffailua varten reissun päällä. Sillä voi lukea myös ihan normaaleja nettisivuja, joten en ole testannut näkyvyyttä tai selkeyttä pienemmällä vehkeellä.
Jos et ole varma sopiiko oma sivustosi hyvin pikkuvempeleissä luettavaksi, tee testi täällä.


Kerro minulle mielipiteesi: 

Pidätkö jutuistani tällaisenaan vai toivoisitko toisenlaista otetta; Entä millaisia muutoksia mahdollisesti haluaisit?  Olen bloggaajana melko raakile joten mielelläni otan vastaan palautetta.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosi paljon apuu tost sun blogista. Kiitos siitä! :)

Unknown kirjoitti...

Oikein mukava kuulla, kiitos!