lauantai 17. maaliskuuta 2012

Yrityksille keppiä ja porkkanaa


Siivosin tuossa piirejäni ja tutkin kuinka moni piireihin lisäämäni yrityssivu oli tehnyt saman minulle.  Tulos oli yllättävä!
Yrityssivuille satikutia

Pikku hiljaa alkaa Plussan puolella olla jo yli 1000 suomalaisfirmaa, näistä aktiivisia päivittäin on reippaasti alle 100.

Se hämmästyttää että hyvin suuri osa suomalaisyrityksiä ei ole piirittänyt minua tai yrityssivuani takaisin (ensin itse sen rinkuloituani) vaikka olen mainostanut ja jakanut yrityspiirejä: Yrityshän ei voi lisätä ketään piireihinsä jos tämä ei ole ensin lisännyt sitä piireihinsä tai 'seurannut'.

Enkä nyt missään nimessä  tarkoita juuri minua itseäni vaan yleensäkin suomalaista tai kansainvälistä asiakaspotentiaalia: Miksi olla Plussassa jos ei tilannetta hyödynnetä?
Merkillistä. No, he ovat nyt pois tästä pelistä ainakin toistaiseksi sillä putsauslaajennus poisti myös suuren joukon firmoja henkilöprofiilistani.  Huono homma sillä jos jakaisin jonkun hyvän postauksen olisi kohderyhmänä yli neljännesmiljoona omissa 'kuulijoissani' olevaa ja lisäksi kaikki laajennetut piirit sekä julkisesti postauksen näkevät, vaikkapa haun perusteella aiheesta kiinnostuneet.  Eli puhutaan mahdollisesti useista miljoonista.

No, oman Sivuni Gplussan puolelle jätin vielä kaikki firmat. Toisia yrityksiä voi myös yrityssivu vapaasti 'seurata' tai lisätä piireihin, kannattaa hyödyntää tämäkin mahdollisuus.

Oma sivu vai yrityksen sivu?

Yrittäjälle tärkeä paikka on juuri se yrityssivu, tottakai oman henkilöprofiilin lisäksi. Mutta kumpi on loppuviimein se tärkeämpi?

Jos haluat lähettää tietoa omille 'seuraajillesi' vaikkapa tarjouksista, uutuuksista tai asiakaskyselyn, yritysten julkisetkaan postaukset eivät näy virrassa ellei sitä ole jonkun toimesta lisätty omiin piireihin ja tämähän pitäisi palkita koska asiakkaan kiinnostus yritystä / tuotetta kohtaan on olemassa jo. Takaisin lisääminen ainakin alkuvaiheessa kannattaa, eikös sillä jo hiukkasen sitouteta käyttäjää?

Koska ihmisiä ollaan, arvostamme yksilökohtaista viestintää kaikkein eniten. Omille piireille lähetettävät, rajoitetut viestit ovat siis nannaa yrityksen seuraajille.  Harmi vain ettemme voi kohdentaa viestiä vain niille jotka ovat meidät omiin piireihinsä lisänneet...  Olen kyllä vinkannut asiasta Googlelle.

Piirien ylläpito on tärkeää, kannattaa siirtää +1:n antajat, jakajat sekä kommentoijat omaan piiriinsä. Nämä ovat ns kiinnostuneita 'vaikuttajia' joiden kautta tieto leviää edelleen.


Vinkki: Muistetaanpas ne hashtagit!  Kehitä oma ja yksilöllinen hashtagisi ja liitä se aina mukaan postauksiin.
Edelleen jakaminen on kullanarvoista!

Jos yritys postaa muutakin kuin omaa tuotettaan koskevaa informaatiota tai myyntipuhetta, kynnys jutun leviämiseen maailmalle on paljon matalampi.

Kuten markkinointiguru Guy Kawasaki kirjassaan 'What the Plus' mainitsee, vain 5 % yrityksen postauksista saisi olla varsinaista myyntiä ja lopun soisi olevan hyvää sisältöä ehkä vain etäisestikin aihealueeseen liittyen.


Tässä on hyvä esimerkki mielenkiintoisesta postauksesta joka leviää mukavasti tuoden ihan varmasti uusia piirittäjiä kyseiselle firmalle:  Tässä Ripple.
Hienoa +Vector Factory Oy, tämä on jo toinen vastaava postaus jonka olen jakanut teiltä.
Tässä siis on kaikille ideaa: Ei pidä postata vain sitä iänikuista mainosta vaan antaa ihmisille jotain mitä he arvostavat, olipa kyseessä sitten mielenkiintoinen artikkeli, vinkki tai muuta hyödyllistä.

Kannattaa jättää piirit alle 100:n suuruisiksi, näin voi joskus postata mielenkiintoisia juttuja ihan ilmoituksen kera (menee myös sähköpostiin jos olette piireissä). Tosin pitää olla varovainen ettei spämmää.

Google+ on vielä kuin Villi Länsi aikoinaan, maata voi vallata helposti koska kilpailu on vähäistä, toisin kuin Facebookissa tai Twitterissä. Elikkä yritysten kannattaa kiltisti lisätä kaikki mahdolliset seuraajat heti piireihinsä ja miettiä julkaisustrategia uusiksi.  Missään nimessä en lähtisi ns. 'Hootsuite' -linjalle Google+:ssa eli siirtämään Twittersisältöä sinne, yleisö on toisenlaista. Ehkä pikemminkin päinvastoin?  Ensi julkaisu Plussan puolella ja sieltä sitten linkki Faceen, Twitteriin, LinkedIniin tms. Laajennukset tähän hommaan löytyvät jo Chrome Webstoresta, esimerkiksi Replies and More on loistava laajennus muutenkin käytettäväksi.  DoShare -laajennuksella voi ajastaa omia postauksiaan ja myös editoida hieman tekstiä sekä tehdä luonnoksia..

Millaisia kokemuksia sinulla on yrityssivuista, oletko lisännyt niitä piireihisi? Palautetta yrityksille?

Jos haluat kuulla lisää, annan yritykseni Gplussan puitteissa koulutusta sekä voin myös ottaa G+ sivunne haltuuni sisällön kuratoimisineen.

Yhteystiedot: Gplussa netissä

2 kommenttia:

tiikki kirjoitti...

O'Reilly henkilökohtaisesti ja sen firma saa pelkkää plussaa minulta.

Unknown kirjoitti...

Tarkoitatko Tim O'Reillyä? Plussassa https://plus.google.com/u/0/107033731246200681024/posts