torstai 29. maaliskuuta 2012

Piristystä profiileihin!

Esittelen teille tässä kaksi hauskaa työkalua joiden avulla on helppo saada joko oma tai yrityksen Google+ -profiili aivan uuteen uskoon.

Kokeilin molempia suomenkieliseen Googleplussa.fi G+ -sivuuni ja tulos on tässä:Lähdin miettimään millaista ilmettä tavoittelisin ja halusin erottuvan mutta leikkimielisen aiheen. Angry Birds -vertaus on osuva koska kyse on suomalaisesta sivusta ja kuvien toimintakin sopii kuin nenä päähän, vai mitä?

Tässä linkit:  Avatar ja Banneri


Avatar Maker 

Valitsin siis molemmat kuvat yhteensopivuuden takia ensin. Profiilikuvapaikka on neliönmuotoinen joten se asettaa hieman rajoituksia.  Voit vetää kuvaa hiiren osoittimella eri suuntiin kunnes olet tyytyväinen.

Voit ladata kuvia tietoneelta tai ottaa vaikka omakuvan nettikameralla, kenenkään ei tarvitse olla Sinipää!
Kuvan pikselimäärällä ei ole mitään väliä kunhan se ei ole turhan pieni kooltaan tai muuten suttuinen.


Ohjelma kyllä huolehtii zoomin avulla lopullisesta koosta.  Myös muita kuvan käsittelyyn liittyviä kikkoja on käytettävissä: Saturaation tai kontrastin muuttaminen, mustavalkokuva tai vaikka QR -koodin lisääminen kuvaasi.

Avatarin eli profiilikuvan koristeluun on sivun oikeassa reunassa useita eri vaihtoehtoja reunaviivallisista varjostettuihin laatikoihin tai jouluisista aiheista Halloweenlisukkeisiin.
Itse pitäydyin melko simppelissä ratkaisussa koska halusin jatkumoa ritsalle.


Kuvaa kannattaa zoomailla niin että se sopii mahdollisimman hyvin kehyksiin, tallenna vaikka muutamia eri vaihtoehtoja niin huomaat mikä näyttää parhaalta.  Voit myös lisätä kuvaan tekstiä mutta toisaalta koska profiilikuvan vieressä on aina nimi niin se on ehkä turhaa, kirjaimet tulevat melko pieninä esille.  Tässä vielä videodemo joka kertoo olennaisen.
Muista tallentaa valmis kuva koneellesi.

Banner Maker 

Samat kuvankäsittelytoiminnot kuin edellä on myös tässä ohjelmassa. Koristeluista löytyy vain varjostuksia sekä mask -toiminto.

Kuvittele että valitsemasi kuva jakautuu viiteen osaan joiden välissä on valkoinen palkki. Näyttääkö hyvältä? Sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Siirtele lataamaasi kuvaa viiden laatikon sisällä kunnes olet tyytyväinen ja kokeile vaikka miltä se näyttää varjostuksen kanssa. Sitten tallenna kuvat yksi kerrallaan haluamaasi kansioon: Ohjelma nimeää ne valmiiksi jotta kuvat pysyvät järjestyksessä.Google+ muokkaus:

Klikkaa profiilisivusi 'Tietoja' -välilehdellä sinistä 'Muokkaus' painiketta ja sen jälkeen profiilikuvasi alla olevaa tekstiä. Vaihda kuva. Siirry sen jälkeen nimesi ja ylärivin harmaan palkin väliin, siinä on paikka leikekirjakuville jos et vielä ole niitä ladannut. Klikkaa kohtaa ja sinulle aukeaa viisi ruutua:


Jos ne ovat tyhjät / harmaat, klikkaa kutakin ruutua alkaen vasemmalta ja lataa bannerikuvat yksitellen järjestyksessä. Jos sinulla on jo tässä kuvia, poista ne ensin ja lataa sitten uudet tilalle.
Voit myös mennä valokuva-albumeihisi Google+:ssa ja tyhjentää ensin 'leikekirjakuvat' -albumin.

Toki voit tehdä vaikka viisi erilaista avatarkuvaa ja lisätä ne banneripaikalle mutta jos saat aikaiseksi hyvänoloisen jatkumon läpi koko sivun yläosan, on lopputulos harmonisempi.

Kerro kuinka onnistuit, laita vaikka linkki profiilisivullesi tänne alapuolen kommentteihin!


2 kommenttia:

Kimmonkamera kirjoitti...

En löytänyt mitään mainitsemistasi jutuista. Avatar Maker -linkki? Banner Maker -linkki? Google+ muokkaus avasi aivan toisenlaisen näkymän. Mahtaako minulla olla jokin vanhentunut versio??? Terveisin Kimmo

Unknown kirjoitti...

Hei!
Otsikko itsessään on linkki, saattaa näkyä huonosti joten korjaan tilanteen. Kiitos vinkistä.

Kun klikkaat muokkaustilassa nimesi alla olevaa riviä missä sinulla on nyt kaksi leikekirjakuvaa (optimikoko muuten n. 150 x 150 pixeliä per kuva) niin ihan samanlainen 'laatikko' aukeaa keskelle sivua kuin yllä oleva kuva. Poistat ensin vanhat leikekirjakuvat klikkaamalla kuvaa ja laitat uudet tilalle.
Onnistuuko?